Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvietis Dāvis Bertāns sestdien iemeta 11 punktus, kamēr viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 101:108 (26:28, 17:13, 26:43, 32:24) piekāpās vienai no sīvākajām konkurentēm Hjūstonas "Rockets".

Līdz ar to ir pārtrūkusi "Spurs" komandas trīs uzvaru sērija.

Bertāns sestdienas mačā laukumā pavadīja 23 minūtes, kuru laikā iemeta vienu no diviem divpunktu metieniem un trīs no pieciem trejačiem. Vēl latvieša kontā piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un viens bloķēts metiens.

"Spurs" sastāvā 28 punktus iemeta Demars Derozans, kamēr 18 punkti Lamarkusam Oldridžam.

Savukārt Hjūstonas komandā pagājušās sezonas vērtīgākais basketbolists Džeimss Hārdens atzīmējās ar 39 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm, kamēr Klints Kapela pievienoja iespaidīgu "double-double" - 21 punkts un 23 atlēkušās bumbas.

Bertāns šajā mačā iesaistījās no rezervistu soliņa, bet pirmajā puslaikā viņš iemeta piecus punktus. Otrajā ceturtdaļā latvietis bloķēja arī Hārdena metienu. Savukārt otrajā puslaikā viņš ar diviem precīziem tālmetieniem atzīmējās trešā un ceturtā ceturkšņa mijā, tomēr pamatlaika noslēdzošajās minūtēs, kas laukumā norisinājās izšķirošie notikumi, viņš bija uz rezervistu soliņa.

"Spurs" ar 18 uzvarām 34 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā atrodas devītajā vieta, kamēr "Rockets" ar 17 panākumiem 32 mačos ir septītajā pozīcijā.

Nākamo maču "Spurs" vienība aizvadīs trešdien, kad uzņems Denveras "Nuggets" basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!