Foto: F64

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns sestdien guva 11 punktus, un Anžejs Pasečņiks pievienoja septiņus punktus, viņu pārstāvētajai Seviljas "Real Betis" komandai Andorā, svinot uzvaru Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā.

Seviljas basketbolisti izbraukumā uzvarēja Andoras "Morabanc" vienību ar 93:76 (24:18, 22:20, 27:24, 20:14).

Bertāns, kurš laukumā devās pamatsastāvā, 26 minūtēs un 32 sekundēs grozā raidīja visus trīs "trejačus" un divus no trim soda metieniem. Viņa kontā bija arī viena atlēkusī bumba, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, +/- rādītājs +5 un efektivitātes koeficients 13.

Pasečņiks 15 minūtēs un 54 sekundēs laukumā realizēja visus trīs divpunktu metienus un vienu no trim soda metieniem. Latvietis arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdas, reizi rezultatīvi piespēlēja, pa četrām reizēm pārkāpa noteikumus un izprovocēja piezīmes pretiniekiem, kā arī sakrāja +/- rādītāju +5 un nopelnīja efektivitātes koeficientu astoņi.

Rezultatīvākais "Real Betis" rindās ar 29 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm bija Šenons Evanss, bet pretiniekiem 21 punktu guva Janniks Franke.

"Real Betis" ar deviņām uzvarām 29 mačos turnīra tabulā pameta pēdējo vietu 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!