Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē latvietis Dāvis Bertāns otrdien guva 18 punktus, turklāt cīņas izskaņā realizēja svarīgu tālmetienu, palīdzot Sanantonio "Spurs" komandai izcīnīt uzvaru, bet cits latvietis Rodions Kurucs ar zemu metienu precizitāti guva sešus punktus, un viņa pārstāvētā Bruklinas "Nets" arī tika pie uzvaras.

"Spurs" komanda NBA regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 126:124 (33:33, 37:34, 26:24, 30:33) uzvarēja Fīniksas "Suns", nostiprinoties Rietumu konferences pirmajā astotniekā. Savukārt "Nets" ar rezultātu 122:117 (20:19, 30:35, 33:25, 39:38) uzvarēja Čikāgas "Bulls", gūstot septīto uzvaru astoņās spēlēs.

Bertāns šo maču uzsāka "Spurs" starta sastāvā, bet kopumā laukumā viņš pavadīja 36 minūtes, kas ir latvieša sezonas rekords. Viņš grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem, piecus no 12 tālmetieniem un vienīgo "sodiņu". Vēl Bertāna rēķinā viena atlēkusī bumba, piecas rezultatīvas piespēles, četras pārtvertas bumbas, šajos divos rādītājos sasniedzot karjeras rekordus, viens bloķēts metiens, divas kļūdas un viena piezīme. Kamēr latvietis bija laukumā "Spurs" iemeta par četriem punktiem vairāk nekā ielaida.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 29 punktiem bija Lamarkuss Oldridžs, kuram arī 14 atlēkušās bumbas, bet 17 punktus pievienoja no rezervistu soliņa nākušais itālis Marko Belineli. Savukārt "Suns" sastāvā 38 punktus guva Devins Bukers, bet 22 punktus pievienoja Džamals Kroufords.

Bertāns jau pirmajā ceturtdaļā iemeta divus tālmetienus, bet otrajā pievienoja tikpat, kamēr laukumā bija vērojama negaidīti sīva spēkošanās, ņemot vērā to, ka "Suns" ir pārliecinoši vājākā komanda Rietumu konferencē. Pēc pirmā puslaika "Spurs" bija tikai trīs punktu pārsvars (70:67).

Otrajā puslaikā Bertāns gan vairs nebija tik manāms, tomēr ļoti svarīgu lomu viņš nospēlēja pašās cīņas beigās, kad 33 sekundes pirms pamatlaika beigām viņš ar savu piekto precīzo tālmetienu panāca 124:120. "Suns" gan pēc tam spēja panākt neizšķirtu, bet pēdējā sekundē uzvaru ar divpunktu gājienu nodrošināja Rūdijs Gejs.

Savukārt "Nets" mačā Kurucs, kā ierasts, otrdien laukumā devās "Nets" sākuma pieciniekā, bet kopumā nospēlētajās 25 minūtēs viņš grozā raidīja divus no sešiem divpunktu metieniem un abus "sodiņus", kamēr visi viņa pieci trejači lidoja grozam secen. Tāpat Latvijas basketbolista kontā sešas atlēkušās bumbas, viena pārtverta bumba un četras piezīmes. Kamēr viņš bija laukumā, "Nets" ielaida par septiņiem punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija sliktākais rādītājs komandā.

"Nets" rindās rezultatīvākais ar 30 punktiem bija D'Endželo Rasels, kuram arī septiņas rezultatīvas piespēles, bet 24 punktus iemeta Šabazs Napjērs. Savukārt "Bulls" vienībā 26 punktus guva Zeks Levīns, kamēr 22 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Džabari Pārkeram.

Pirmajās trijās spēles ceturtdaļās kopumā bija vērojama līdzvērtīga cīņa, vadībā te esot vienai, te otrai komandai. Tomēr "Nets" iniciatīvu pārņēma noslēdzošajā ceturksnī, kad no savām rokām neizlaida vadību un guva uzvaru.

"Spurs" ar 30 uzvarām 52 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem sesto vietu, kamēr "Suns" ar 11 panākumiem 53 cīņās ir pēdējā starp konferences 15 komandām. "Nets" ar 28 uzvarām 52 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem sesto vietu, kamēr "Bulls" ar 11 panākumiem 51 mačā ir šīs konferences 13.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!