Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns otrdien izcēlās ar 21 punktu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, bet viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" vienība zaudēja, kamēr Kristaps Porziņģis atzīmējās ar septiņiem punktiem un pieciem bloķētiem metieniem Dalasas "Mavericks" komandas uzvarā.

Vašingtonas "Wizards" piekāpās Orlando "Magic" basketbolistiem, atzīstot viesu pārākumu ar rezultātu 120:127 (26:32, 28:36, 34:29, 32:30).

Bertāns pirmo reizi šosezon laukumā devās pamatpiecniekā, tajā aizstājot vienības pamatsastāva centru Tomasu Braientu, kurš cietis pēdas savainojumu. Rūjienietis laukumā pavadīja 40:01 minūtes, kurās viņš izcēlās ar 21 punktu (3/4 divpunktu metienos, 4/12 trīspunktu metienos, 3/3 soda metienos), piecām atlēkušajām bumbām, diviem bloķētiem metieniem un vienu pārtvertu bumbu.

Latvijas basketbolistam esot laukumā, "Wizards" komanda pretiniekiem piekāpās ar trīs punktu deficītu.

Vidzemnieks spēli iesāka neraksturīgi sev, pirmajā ceturtdaļā no spēles trāpot divus divpunktu metienus. Bertāns gan izprovocēja arī noteikumu pārkāpumu trīspunktu metienu laikā un realizēja visus trīs soda metienus, bet pirmo tālmetienu trāpīja jau otrajā ceturtdaļā. Viesi no Orlando gan pakāpeniski audzēja savu pārsvaru, uz brīdi pat sasniedzot rezultātu 68:50.

Trīs trāpīti Bertāna tālmetieni vienas minūtes laikā ļāva "Wizards" komandai trešās ceturtdaļas ievadā pat izvirzīties vadībā, tomēr "Magic" vienība drīz vien pārsvaru atguva un to noturēja līdz spēles izskaņai.

Bredlījs Bīls mājinieku labā izcēlās ar 42 punktiem, bet trešais komandas rezultatīvākais "Wizards" komandā aiz Bīla un Bertāna bija Aizeja Tomass, kura kontā 20 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles. Savukārt viesu panākumu kaldināja Evans Fornjē, kurš guva 31 punktu, bet Dīdžejs Augustīns pievienoja 24 punktus.

Savukārt Dalasas "Mavericks" vienība izcīnīja astoto uzvaru deviņās spēlēs, ar rezultātu 118:97 (24:24, 35:29, 25:22, 34:22) viesos pieveicot Ņūorleānas "Pelicans" komandu.

Porziņģis laukumā pabija vien 17:34 minūtes, kuru laikā liepājnieks atzīmējās ar septiņiem punktiem (1/8 divpunktu metienos, 1/3 trīspunktu metienos, 2/2 soda metienos), sešām atlēkušajām bumbām, pieciem bloķētiem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli. Kurzemniekam esot laukumā, "Mavericks" pretiniekiem zaudēja ar 13 punktu deficītu, bet viņš pats nopelnīja četras personīgās piezīmes un vienu tehnisko pārkāpumu.

Basketbolists spēli uzsāka ļoti veiksmīgi, pirmo septiņu minūšu laikā bloķējot četrus metienus un gūstot piecus punktus.

Tomēr Porziņģim pagalam nepadevās otrās ceturtdaļas ievads. Vispirms liepājnieks netrāpīja pustālo metienu pēc ciešas Lonzo Bola aizsardzības un, nesagaidījis kāroto piezīmi pretiniekam, demonstratīvi oponēja tiesnešiem, kuri viņam piešķīra tehnisko pārkāpumu.

Nākamajā uzbrukumā basketbolists tika sodīts par aizsegu kustībā, bet laukumā pavadītās divas minūtes tika noslēgtas, izlecot uz Brendona Ingrama māņkustību, kas sagādāja Porziņģim jau trešo personīgo piezīmi.

Dalasas komanda bez Porziņģa atspēlēja mīnusus un pirms puslaika noslēgšanās izvirzījās vadībā, bet trešajā ceturtdaļā vēl mazliet palielināja savu pārsvaru. Basketbolists tajā aizvadīja septiņarpus minūtes, neskatoties uz drīz nopelnīto ceturto piezīmi, un netrāpīja visus no spēles izpildītos četrus metienus.

Pēdējā ceturtdaļā, kurā "Mavericks" nodrošināja pārliecinošu uzvaru, laukumā vairs nedevās ne Porziņģis, ne Luka Dončičs, kurš ar 33 punktiem un 18 atlēkušajām bumbām kaldināja komandas uzvaru. Otrais rezultatīvākais komandā bija Sets Karijs ar 19 punktiem, bet mājinieku līderis Brendons Ingrams guva 24 punktus.

"Mavericks" komanda ar 14 uzvarām 20 spēlēs ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē, bet Vašingtonas "Wizards" pēc trim pēc kārtas piedzīvotiem zaudējumiem ar sešām uzvarām 19 mačos atrodas 12. pozīcijā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!