Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Attīstības līgas spēlē svētdien, 26. martā, astoņus punktus guva Dāvis Bertāns, bet viņa pārstāvētā vienība Ostinas "Spurs" savā laukumā ar 125:109 (29:28, 29:25, 38:31, 29:25) pieveica Oklahomsitijas "Blue".

Bertāns laukumā devās "Spurs" pamatsastāvā kā centra spēlētājs. Nospēlētajās 22 minūtēs viņš realizēja divus no pieciem tālmetieniem un abus soda metienus, bet kļūdījās vienīgajā divpunktu metienā. Latvieša kontā arī piecas rezultatīvas piespēles, divas atlēkušās bumbas, divi bloķēti metieni un divas pārtvertas piespēles.

"Spurs" uzvaru nodrošināja seši uz maiņu nākušie spēlētāji, kas guva 83 no 125 punktiem. NBA Attīstības līgas Rietumu konferences kopvērtējumā "Spurs" ar 24 uzvarām un tikpat zaudējumiem ieņem septīto vietu.

Bertāns, visticamāk, pirmdien atgriezīsies NBA, jo Sanantonio "Spurs" viņu uz Attīstības līgu nosūtīja spēļu prakses gūšanai. NBA čempionāta nākamo spēli "Spurs" aizvadīs pirmdien, kad savā laukumā uzņems NBA čempioni Klīvlendas "Cavaliers".

Šī bija ceturtā reize šajā sezonā, kad Bertānu nosūta uz Attīstības līgu. Iepriekšējos trijos mačos viņš bija guvis 22, 19 un desmit punktus. Savukārt NBA viņš vidēji spēlē izceļas ar 4,2 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!