Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas pēdējā spēlē astoņus punktus guva Dāvis Bertāns, palīdzot Dalasas "Mavericks" tikt pie uzvaras. "Mavericks" uzvaru gan aizēnoja tās līdera Lukas Dončia gūtais savainojums pirms "play off" cīņām.

"Mavericks" regulārās sezonas noslēgumā ar 130:120 (28:29, 31:30, 38:23, 33:38) pieveica Bertāna kādreizējo klubu Sanantonio "Spurs", izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas un astoto pēdējās 11 spēlēs.

Bertāns nospēlēja 12:57 minūtes, realizēja divus no trim tālmetieniem un vienīgo divpunktu metienu. Latvijas basketbolistam arī viena atlēkusī bumba, viena pārtverta piespēle un viena personiskā piezīme.

"Mavericks" izšķirošo izrāvienu, kas vēlāk nodrošināja uzvaru mačā, veica trešajā ceturtdaļā, kad no 66:66 panāca 85:70 savā labā. Lai gan "Spurs" pēdējā ceturtdaļā uz brīdi pietuvojās līdz "-6", "Mavericks" neizlaida no rokām uzvaru.
Dončičs šajā mačā atkal bija tuvu kārtējam "triple double", gūstot 26 punktus, izdarot deviņas rezultatīvas piespēles un izcīnot astoņas atlēkušās bumbas. Slovēnis gan spēli nenoslēdza, savainojuma dēļ laukumu atstājot trešās ceturtdaļas izskaņā. Vienā no epizodēm Dončičs guva kreisās kājas apakšstilba muskuļa traumu, palūdza minūtes pārtraukuma un pēc nelielas konsultācijas devās uz ģērbtuvēm.

Pagaidām nav zināms, cik nopietns ir slovēņa savainojums. Pats basketbolists uz žurnālistu jautājumiem neatbildēja, dodoties uz medicīniskām pārbaudēm, bet "Mavericks" galvenais treneris Džeisons Kids sacīja, ka vairāk par basketbolista veselības stāvokli varēs zināt pirmdien.

Vēl "Mavericks" labā 18 punktus guva Džalens Bransons, bet pa 16 punktiem – Dorians Finnijs-Smits un Teo Pinsons. "Spurs" labā 24 punktus guva Keldons Džonsons, 18 punktus – Džošs Ričardsons, bet 17 punktus – Dejonte Marejs.

Ar trešo zaudējumu pēc kārtas un ceturto pēdējās piecās spēlēs regulāro sezonu noslēdza Vašingtonas "Wizards", kas bez Kristapa Porziņģa ierindā ar 108:124 (29:32, 25:24, 28:33, 26:35) piekāpās Šarlotes "Hornets".

"Hornets" uzvaru nodrošināja Terijs Rozjērs un Lamelo Bols. Rozjērs guva 25 punktus, bet skandalozās Bolu ģimenes pārstāvim 24 punkti, desmit atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles. Nespēlējot "Wizards" uzbrukuma līderim Porziņģim, rezultatīvākais ASV galvaspilsētas komandā ar 21 punktu bija Rui Hačimura, bet 20 punktus guva Korijs Kisperts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!