Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns piektdien guva vienu punktu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, viņa pārstāvētajai Vašingtonas "Wizards" komandai piedzīvojot zaudējumu.

"Wizards" savā laukumā ar rezultātu 100:116 (22:31, 28:30, 21:28, 29:27) zaudēja Atlantas "Hawks".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes un četras sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem soda metieniem, netrāpīja visus sešus izpildītos tālmetienus, kā arī vienīgo divpunktu metienu.

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, un divas reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par 13 punktiem mazāk nekā ielaida.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Rasels Vestbruks, kurš arī izcīnīja sešas bumbas zem groziem un veica četras rezultatīvas piespēles, bet otrajā puslaikā par divu tehnisko piezīmju nopelnīšanu tika izraidīts no spēles.

"Hawks" vienības labā 41 punktu guva Trejs Jangs. Saspēles vadītājs ceturtajā ceturtdaļā guva 14 punktus pēc kārtas, trīs minūtes pirms pamatlaika beigām nodrošinot 16 punktu pārsvaru.

"Wizards" ar trim uzvarām 15 spēlēs ieņem pēdējo, 15. vietu Austrumu konferencē, bet "Hawks" ar 10 uzvarām 19 spēlēs ir sestajā pozīcijā.

Bertāns pirms šī mača pēdējo reizi laukumā devās 11. janvāra spēlē pret Fīniksas "Suns", bet pēc tam Vašingtonas klubā konstatēja Covid-19 klātbūtni. Bertāns nebija starp saslimušajiem, taču viņam un vēl pieciem spēlētājiem drošības labad piemēroja Covid-19 protokolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!