Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar 17 punktiem, tomēr Vašingtonas "Wizards" ar rezultātu 136:141 izbraukumā piekāpās Filadelfijas "76ers".

Bertāns šajā mačā spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa un laukumā pavadīja 33 minūtes. Šajā laikā viņš realizēja četrus tālmetienus (4/12), divus divpunktu metienus (2/3), kā arī vienīgo soda metienu (1/1). Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas pārtvertas bumbas, divas kļūdas un trīs personīgās piezīmes. Maču Bertāns noslēdza ar +/- koeficientu +1.

Cits latvietis Anžejs Pasečņiks spēles pieteikumā nebija atrodams.

Teicamu sniegumu šajā mačā demonstrēja "Wizards" līderis Bredlijs Bīls, kurš guva 60 punktus. Viņam izdevās trāpīt septiņus no desmit tālmetieniem. Savukārt Rasels Vestbruks guva 20 punktus, izdarīja 12 rezultatīvas piespēles un savāca astoņas atlēkušās bumbas.

"76ers" rindās 38 punktus sameta Džoels Embīds, 28 punkti Seta Karija kontā, 19 punktus guva Tobaiass Heriss, savukārt Bens Simonss izcēlās ar 17 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām.

Filadelfijas komanda šajā mačā no spēlēs realizēja 61,7 % metienu, bet tālmetienus trāpīja ar 62,1% precizitāti. Savukārt "Wizards" no spēles trāpīja katru otro metienu (50%), bet tālmetienus izpildīja ar 63,2% precizitāti.

Spēles sākumā abas komandas pamīšus bija vadībā, taču lielāku spēles daļu pārsvars bija "76ers" komandai. Trešajā ceturtdaļā Filadelfijai bija 21 punkta pārsvars, tomēr trešās ceturtdaļas izskaņā un ceturtās sākumā "Wizards" izdevās izrāviens, kas ļāva rezultātu izlīdzināt (117:117). Tomēr Embīds galotnē guva svarīgus punktus, deva "76ers" vadību, ko izdevās nosargāt.

"Wizards" šo sezonu iesākusi ar divām uzvarām astoņās spēlēs, bet "76ers" astoņās spēlēs tikusi pie septiņām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!