Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien, 26. janvārī, pie uz varas tika Dāvja Bertāna pārstāvētā vienība Dalasas "Mavericks", kas ar 99:95 (32:32, 22:16, 22:21, 23:26) pieveica Fīniksas "Suns".

Bertāns nospēlēja 10:09 minūtes, kuru laikā izdarīja tikai vienu tālmetienu, kas bija neprecīzs. Citās statistikas ailēs Bertāns neatzīmējās.

"Mavericks" pirmajā ceturtdaļā pamanījās atspēlēt 11 punktu deficītu, otrajā ceturtdaļā izvirzījās vadībā un vairs to neatdeva līdz pat mača beigām. 20 sekundes pirms pamatlaika beigām "Suns" pietuvojās līdz 95:96, bet "Mavericks" spēja nosargāt pārsvaru, atlikušajā laikā vēl realizējot trīs soda metienus.

"Mavericks" jau pirmajā ceturtdaļā palika bez sava līdera Lukas Dončiča, kurš guva potītes traumu, uzkāpjot pretiniekam uz kājas. Pagaidām nav zināms, cik nopietna ir slovēņa trauma un cik ilgu laiku viņam nāksies izlaist.

No sastāva izkrītot Dončičam, uzbrukumā "Mavericks" līdera lomu uzņēmās Spensers Dinvidijs, kurš guva 36 punktus un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles, bet Dorianam Finnijam-Smitam 18 punkti un 12 atlēkušās bumbas. "Suns" rindās pa 22 punktiem guva Kamerons Džonsons un Kriss Pols, kuram arī desmit rezultatīvas piespēles, bet 19 punkti un 20 atlēkušās bumbas Deandrē Eitona kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!