Foto: Ģirts Ozoliņš/F64

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns svētdien guva desmit punktus un Anžejs Pasečņiks pievienoja divus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, sekmējot Seviljas "Real Betis" komandas uzvaru, kamēr Artūrs Kurucs ar deviņiem punktiem palīdzēja Vitorijas "Baskonia" kļūt par turnīra līderi.

Seviljas basketbolisti savā laukumā ar rezultātu 80:76 (18:17, 21:11, 11;21, 16:17, 14:10) papildlaikā uzvarēja Tenerifes "Lenovo".

Bertāns, spēlējot 30 minūtes un 15 sekundes, realizēja vienu no trīs divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un abus divus soda metienus. Rūjienieša kontā bija arī viena rezultatīva piespēle, viena kļūda, viena pārtverta bumba, divas piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, pozitīvs +/- rādītājs (+1) un seši efektivitātes koeficienta punkti.

Pasečņiks 15 minūšu un 52 sekunžu laikā grozā raidīja vienu no pieciem divpunktu metieniem, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izdalīja divas rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja divus metienus, tika pie trīs piezīmēm, viena izprovocēta noteikumu pārkāpuma un četriem efektivitātes koeficienta punktiem, +/- rādītājā paliek uz nulles.

Mājiniekiem 20 punktus guva un deviņas bumbas zem groziem izcīnīja Taisons Peress, bet 17+5 šajos rādītājos un sešas rezultatīvas piespēles iekrāja Žans Montero. Pretiniekiem 15 punktus guva un sešas atlēkušās bumbas izcīnīja Tims Abromaitis.

Tikmēr "Baskonia" savā laukumā ar rezultātu 107:92 (27:23, 26:23, 29:25, 25:21) pārspēja Manrezas "Baxi", viesiem trīs punktus gūstot Mārcim Šteinbergam.

Kurucs 19 minūtēs un 11 sekundēs izpildīja piecus tālmetienus, trīs no tiem sasniedzot mērķi, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, divreiz pārkāpa noteikumus, tika pie ceturtā labākā +/- rādītāja komandā (+10) un astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem. Šteinbergs, spēlējot deviņas minūtes un 41 sekundi, realizēja savu vienīgo tālmetienu un izpildīja neprecīzu divpunktu metienu, vienreiz pārkāpa noteikumus, tika pie negatīva +/- rādītāja (-13) un viena efektivitātes koeficienta punkta.

"Baskonia" rindās 22 punktus guva Makss Heidegers, kamēr pretiniekiem 24 punktus guva Džeriks Hārdings.

"Baskonia" ar 22 uzvarām 26 mačos turnīra tabulā ieņem pirmo vietu, turpretī pārējās trīs latviešu pārstāvētās komandas ir turnīra tabulas lejasdaļā. "Baxi" ar septiņām uzvarām un 19 neveiksmēm atrodas 16.vietā, "Real Betis" ar bilanci 6-20 ir vienu pozīciju zemāk, kamēr "Fuenlabrada", kuras rindās savainojuma dēļ sezonu noslēdzis Rodijs Mačoha, ar 3-23 ierindojas pēdējā pozīcijā 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Madrides "Real", kas sērijā ar 3-1 pieveica "Barcelona".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!