Foto: F64

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns sestdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē Lugo guva deviņus un Anžejs Pasečņiks sešus punktus viņu pārstāvētās Seviljas "Real Betis" uzvarā.

Seviljas komanda izbraukumā otrajā pagarinājumā ar 115:114 (22:22, 20:25, 27:22, 23:23, 10:10, 13:12) pieveica Lugo "Breogan".

Bertāns laukumā bija 26 minūtes un 27 sekundes, grozā raidot trīs no pieciem tālmetieniem, bet netrāpot vienīgo divpunktu metienu. Viņš statistikā atzīmējās arī ar vienu rezultatīvu piespēli, trim kļūdām, trim piezīmēm, kā arī sakrāja +/- rādītāju +9 un efektivitātes koeficientu viens.

Pasečņiks 16 minūtēs un 14 sekundēs laukumā realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, divreiz kļūdījās, divreiz bloķēja metienu, kā arī maču beidza priekšlaicīgi piecu personisko piezīmju dēļ, sakrājot komandā dalītu sliktāko +/- rādītāju -7 un efektivitātes koeficientu pieci.

Uzvarētājiem ar 28 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džins Montero, bet mājiniekiem 24 punktus un desmit atlēkušās bumbas sakrāja Nemanja Nenadičs.

Mārča Šteinberga pārstāvētā Manrezas "Baxi" savā laukumā ar 92:78 (23:18, 27:18, 14:14, 28:28) pieveica Rodija Mačohas pārstāvēto "Fuenlabrada".

Šteinbergs 15 minūtēs un 40 sekundēs laukumā guva trīs punktus, realizējot vienu no trijiem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet netrāpot vienīgo tālmetienu. Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viena kļūda, četras piezīmes, viens izprovocēts pārkāpums pretiniekam, +/- rādītājs -1 un efektivitātes koeficients divi.

Mačoha bija pieteikumā, taču laukumā nedevās.

Rezultatīvākais mājiniekiem ar 20 punktiem bija lietuvietis Martins Gebens, bet viesiem 17 punktus sakrāja Kens Hortons.

Visas trīs latviešu pārstāvētās komandas noslēdz turnīra tabulu. "Real Betis" ar piecām uzvarām un 16 neveiksmēm ieņem 16.vietu, "Baxi" ar bilanci 4-16 ir 17.vietā, bet "Fuenlabrada" ar trim uzvarām un 18 zaudējumiem ierindojas pēdējā vietā 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Madrides "Real", kas sērijā ar 3-1 pieveica "Barcelona".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!