Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē sestdien, Ziemassvētkos, Dāvis Bertāns guva sešus punktus un palīdzēja Dalasas "Mavericks" komandai savā laukumā ar rezultātu 124:115 pārspēt Losandželosas "Lakers".

"Mavericks" komandai šī spēle bija īpaša, jo pirms mača tika atklāta kluba leģendai Dirkam Novickim veltīta statuja pie Dalasas arēnas. Viņš tika godināts par 21 sezonu šajā komandā.

Bertāns šajā mačā iesaistījās no rezervistu soliņa, un viņš laukumā pavadīja 10 minūtes. Šajā laikā latvietis realizēja divus no pieciem tālmetieniem, gūstot sešus punktus, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, nopelnīja vienu piezīmi un maču noslēdza ar +/- rādītāju -2.

"Mavericks" labā 32 punktus, deviņas rezultatīvas piespēles un deviņas atlēkušās bumbas iekrāja Luka Dončičs, Kristians Vuds guva 30 punktus, pievienojot arī astoņas atlēkušās bumbas, septiņas rezultatīvas piespēles un četras pārtvertas bumbas, bet Tims Hārdevejs sameta 26 punktus.

"Lakers" labā 38 punktus guva Lebrons Džeimss, bet 17 punkti Raselam Vestbrukam. Vēl 16 punkti Ostinam Rīvsam.

"Lakers" spēles ievadā piecu minūšu laikā sasniedza 11 punktu pārsvaru (17:6), un turpinājumā laukumā kontrolēja notikumus. "Mavericks" neveicās ar metienu realizāciju, bet līdz ar Bertāna nākšanu laukumā situācija nedaudz uzlabojās, kad latvietis panāca 19:25. Tad otrās ceturtdaļas sākumā viņš bija precīzs vēlreiz (24:28), bet pēc tam "Lakers" atkal spēja atjaunot drošāku pārsvaru. Pirmais puslaiks noslēdzās ar Losandželas komanda vadību 54:43.

Trešajā ceturtdaļā "Mavericks" sāka realizēt savus tālmetienus, kas ļāva ātri pārņemt mača iniciatīvu. Vispirms tika panākts līdzsvars uz rezultāta tablo, bet pēc tam mājinieki turpināja spēlēt rezultatīvi. Kopumā "Mavericks" izrāviens bija 41:11. Visā ceturtdaļā dalasieši guva 51 punktu, kamēr "Lakers" – 21.

Noslēdzošajā ceturtdaļā cīņa ritēja atkal līdzīgi, bet "Mavericks" droši spēli noveda līdz uzvarai.

Tā "Mavericks" bija 18. uzvara 34 spēlēs šajā sezonā, kas tai dod astoto vietu Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!