Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns trešdien netika pie liela spēles laika mačā, kurā viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" ar rezultātu 90:105 savā laukumā piekāpās Klīvlendas "Cavaliers". Savukārt bez Kristapa Porziņģa spēlējošā Vašingtonas "Wizards" ar 128:141 izbraukumā zaudēja Denveras "Nuggets", kuras rindās teicamu sniegumu demonstrēja Nikola Jokičs.

Bertāns šajā mačā spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, un viņš nospēlēja septiņas minūtes, kuru laikā guva divus punktus, realizējot vienu divpunktu metienu, bet netrāpot abus tālmetienus. Šajā laikā viņš atzīmējās ar +/- rādītāju -8.

"Mavericks" labā 30 punktus guva Luka Dončičs, 20 punktus pievienoja Kristians Vuds. "Cavaliers" rindās 34 punktus sameta Donovans Mičels, bet ar 18 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Lamārs Stīvenss. Klīvlendas komandai seši spēlētāji guva vismaz 10 punktus, bet "Mavericks" – četri.

Klīvlendas komanda no spēles pirmajām minūtēm ieguva vadību un pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu. Otrajā ceturtdaļā "Mavericks" pietuvojās līdz trīs punktu deficītam (25:28), tomēr "Cavaliers" atbildēja ar savu izrāvienu un puslaiku noslēdza ar 59:41. Otrajā puslaikā dalasieši nespēja apdraudēt pretinieku vadību.

Savukārt "Wizards" bez Porziņga spēlēja viņa muguras sāpju dēļ, kas liedza pabeigt iepriekšējo spēli. Viņa prombūtnē Vašingtonas komanda nespēja apturēt rezultatīvo "Nuggets" uzbrukumu.

"Wizards" labā 24 punktus guva Kails Kuzma, 22 punktus guva Vils Bārtons, bet 20 punkti Montes Morisa kontā.

"Nuggets" sastāvā fantastisku spēli aizvadīja Jokičs, kurš guva 43 punktus, izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles un pārtvēra piecas bumbas. 23 punktus pievienojas Bounss Hailends, bet 22 punktus guva Ārons Gordons.

Abas komandas pirmajā puslaikā spēkojās punkts punktā, pirmajam puslaikam noslēdzoties 72:67 "Nuggets" labā. Mača turpinājumā Denveras komanda pārņēma vadību, kuru tā arī vairs neizlaida no savām rokām.

"Mavericks" NBA Rietumu konferencē šobrīd ierindojas devītajā vietā ar 14 uzvarām 28 spēlēs, savukārt "Wizards" ar 11 uzvarām 29 spēlēs atrodama Austrumu konferences 11. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!