Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva sešus punktus, bet viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" ar rezultātu 116:135 zaudēja Losandželosas "Clippers". Savukārt Kristaps Porziņģis izlaida otro spēli pēc kārtas, bet Dalasas "Mavericks" izcīnīja uzvaru.

Dāvis Bertāns aizvadītajā mačā pret "Clippers" nospēlēja 26 minūtes, kuru laikā trāpīja divus tālmetienus (2/4). Soda metienus vai divpunktu metienus viņš neizdarīja. Viņam arī rezultatīva piespēle, divas kļūdas, četras personīgās piezīmes un +/- koeficients -15.

Bredlijs Bīls "Wizards" sastāvā izcēlās ar 28 punktiem un 10 rezultatīvām piespēlēm, bet 20 punktus, 10 piespēles un deviņas atlēkušās bumbas iekrāja Rasels Vestbruks. Vēl 21 punktus guva Mo Vagners. "Clippers" rindās 32 punkti Kavai Lenardam, bet 30 punktus guva Pols Džordžs.

Visas spēles garumā "Clippers" bija drošā vadībā. Trešās ceturtdaļas izskaņā "Wizards" pietuvojās līdz rezultātam 92:99, tomēr mājinieki ātri atguva spēles kontroli un strauji pieaudzēja pārsvaru, nepieļaujot intrigu mača noslēgumā.

Tādējādi pārtrūka "Wizards" piecu uzvaru sērija.

Citā mačā "Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 110:107, pateicoties Lukas Dončiča pēdējo sekunžu metienam, pārspēja Bostonas "Celtics".

Porziņģis otro spēli pēc kārtas izlaida muguras lejasdaļas problēmu dēļ.

"Maveriks" vēl trīs minūtes pirms pamatlaika beigām bija vadībā ar 11 punktu pārsvaru, bet "Celtics" veica savu izrāvienu un Džeilens Brauns Bostonu izvirzīja vadībā ar pustālo metienu (105:104). Tomēr 15,8 sekundes pirms mača beigām Dončičs atbildēja ar tālmetienu. Vēl piecas sekundes vēlāk Brauns rezultātu izlīdzināja ar metienu no groza apakšas. Pēdējais uzbrukums bija "Mavericks" vienībai, un Dončičs pats sev izkārtoja vēl vienu tālmetienu, kuru realizēja, nodrošinot savai komandai uzvaru.

Dončičs maču noslēdza ar 31 punktu, astoņām rezultatīvām piespēlēm un 10 atlēkušajām bumbām, Džeilens Bransons pievienoja 22 punktus, bet 16 punktus guva Džošs Ričardsons. "Celtics" rindās 29 punktus sameta Brauns, 28 punkti Džeisonam Teitumam, bet 21 punktu pievienoja Kemba Volkers.

"Mavericks" NBA Rietumu konferences kopvērtējumā ar 15 uzvarām 30 spēlēs ierindojas devītajā vietā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot divas uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!