Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns svētdien guva 15 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa un Anžeja Pasečņika pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda izbraukumā pieveica Bruklinas "Nets" vienību ar Rodionu Kurucu pieteikumā.

Vašingtonas "Wizards" mačā triumfēja ar rezultātu 123:122 (29:28, 41:43, 24:22, 29:29), izcīnot otro uzvaru pēc kārtas.

Dāvis Bertāns spēlē atkal iesaistījās no rezervistu soliņa, laukumā pavadot 30:41 minūtes. Rūjienietis sakrāja 15 punktus (1/2 divpunktu metienos, 4/10 trīspunktu metienos, 1/1 soda metienos), savāca sešas atlēkušās bumbas un atzīmējās ar trim piezīmēm.

Bertānam esot laukumā, "Wizards" vienība pretiniekus pieveica ar 16 punktu pārsvaru, kas bija labākais rādītājs mačā. Uzbrucējs, kuram sezonas sākumā bija noteikts 20 minūšu slieksnis, šosezon vēl nebija spēlējis vairāk par 26 minūtēm vienā spēlē.

Rodions Kurucs spēlei bija pieteikts, bet pie iespējas doties laukumā netika, savukārt "Wizards" centra pozīcijas spēlētājs Anžejs Pasečņiks bija kopā ar komandu, taču nebija iekļauts pieteikumā.

Bertāns spēlē iesaistījās ātri vien izpildot divus trīspunktniekus divu uzbrukumu laikā, no kuriem vidzemnieks trāpīja vienu. Savukārt otrās ceturtdaļas ievadā uzbrucējs trāpīja "trejaci" uzreiz pēc laukuma viduslīnijas šķērsošanas.

Basketbolists realizēja arī soda metienu pēc pretinieku tehniskās piezīmes, bet pēc tam trāpīja vēl vienu tālmetienu, kas palīdzēja "Wizards" pāris minūšu laikā atrauties no neizšķirta līdz desmit punktu pārsvaram.

"Nets" līderi Kairijs Ērvings un Kevins Durants, latvietim esot uz soliņa, viesu pārsvaru gan sadeldēja, pēc ilgāka laika atgūstot vadību laukuma saimniekiem. Bertāns spēlē atgriezās uz puslaika pēdējām minūtēm, trāpīja metienu no groza apakšas, tiekot pie 12. punkta, bet pārtraukumā ar viena punkta pārsvaru devās mājinieki.

Neveiksmīgāka tālmetienu speciālistam izvērtās trešā ceturtdaļa, kuras laikā Bertāns netrāpīja visus četrus izpildītos tālmetienus. Spēle gan turpināja aizritēt rezultatīvi un līdzvērtīgi, bet ceturtās ceturtdaļas vidū rūjienietim tika dota iespēja uz minūti atvilkt elpu.

Bertāns laukumā atgriezās četras minūtes pirms pamatlaika beigām, tūlīt pat realizējot jau ceturto tālmetienu spēlē, kas panāca rezultātu 114:114. Savukārt spēles pēdējo minūti latvietis uzsāka ar svarīgu atlēkušo bumbu pēc neprecīza Kevina Duranta metiena.

Spēles izšķirīgo grozu guva centra pozīcijas basketbolists Tomass Braients, kurš ar "slam dunk" pēc Bredlija Bīla piespēles panāca rezultātu 123:122. "Nets" vienībai atlika 14 sekundes, lai izrautu uzvaru, bet tās pēdējā uzbrukumā neprecīzi grozam uzbruka gan Ērvings, gan Durants.

Rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā bija Bredlijs Bīls, kurš sakrāja 27 punktus un desmit bumbas zem groziem. Rasels Vestbruks arī atzīmējās ar "double-double", atzīmējoties ar 24 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm, bet saspēles vadītājs realizēja vien septiņus no 25 metieniem no spēles.

Zaudētāju labā 30 punkti un desmit piespēles Kairija Ērvinga kontā, bet 28 punktus un 11 atlēkušās bumbas guva Durants.

"Wizards" komanda ar divām uzvarām septiņās spēlēs pakāpusies uz 13. vietu Austrumu konferencē, bet ambiciozā "Nets" vienība ar trim panākumiem septiņos mačos atkritusi uz devīto pozīciju konferencē. Vašingtonas klubs trešdien viesosies pie Filadelfijas "76ers" basketbolistiem, bet "Nets" otrdien uzņems Jūtas "Jazz" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!