Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns svētdien uzstādīja jaunu personīgo rekordu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "play-off" spēlē gūtajos punktus, bet viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda Austrumu konferences pirmās kārtas pirmajā mačā zaudēja Filadelfijas "76ers" basketbolistiem.

Vašingtonas komanda ar rezultātu 118:125 (28:27, 34:34, 31:38, 25:26) izbraukumā piekāpās ar pirmo numuru izsētajai "76ers" vienībai.

Dāvis Bertāns spēlē nāca no rezervistu soliņa, laukumā pavadot 28 minūtes. Rūjienietis guva 14 punktus (1/2 divpunktu metienos, 4/8 trīspunktu metienos), savāca piecas atlēkušās bumbas un pa reizei rezultatīvi piespēlēja, kā arī bloķēja pretinieku metienu.

Bertāns savā NBA debijas gadā spēlē pret Goldensteitas "Warriors" guva 13 punktus, kas bija viņa līdzšinējais rekords izslēgšanas spēlēs.

Latvijas izlases basketbolists ļoti veiksmīgi iesaistījās spēlē, ātrajos uzbrukumos trāpot divus tālmetienus pēc kārtas. Tas arī palīdzēja "Wizards" komandai pirmoreiz spēlē izraut vadību, ar ko tā noslēdza pirmo ceturtdaļu.

Izcili uzbrukumā gan spēlēja Tobiass Heriss, kurš pirmā puslaika gaitā sakrāja 28 punktus, bet "Wizards" izmantoja mājinieku līdera Džoela Embīda trīs piezīmes, pirmo puslaiku noslēdzot vadībā (62:61). Pārsvaru palīdzēja noturēt Bertāns, kurš otrajā ceturtdaļā izpildīja efektīgu "slam dunk" un trāpīja vēl vienu tālmetienu.

Otrajā puslaikā īpaši veiksmīgi uzbrukumā gan spēlēja Embīds, kura meistarība ļāva mājiniekiem ceturtajā ceturtdaļā iekrāt mazu pārsvaru. Izšķirīgajos notikumos piedalījās arī Bertāns, kurš realizēja vēl vienu trīspunktnieku, bet "Wizards" komanda laukuma saimniekus tā arī nespēja panākt.

Uzvarētāju labā 37 punktus sakrāja Tobiass Heriss, kurš arī sasniedza jaunu "play-off" rekordu, bet 30 punktus guva Džoels Embīds. Viesu rindās ar 33 punktiem un desmit bumbām zem groziem izcēlās Bredlijs Bīls.

Abas komandas otro sērijas spēli aizvadīs trešdien.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku mača notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!