Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien spēlēja vien trīs minūtes, bet viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda principiālā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionāta spēlē zaudēja pašreizējai čempionei Goldensteitas "Warriors".

Iepriekšējās sezonas Rietumu konferences fināla atkārtojumā Sanantonio komanda mājās cieta sagrāvi ar rezultātu 92:112 (33:24, 22:26, 23:34, 14:28), piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Bertāns laukumā devās vien spēles beigās, kad mača liktenis bija izšķirts, paliekot bez gūtiem punktiem. Latvietis spēlēja trīs minūtes un 22 sekundes, aizmetot garām vienīgo tālmetienu, izcīnot divas atlēkušās bumbas un pieļaujot vienu kļūdu.

Jau vēstīts, ka Bertāns šonedēļ tika nosūtīts uz fārmklubu Ostinas "Spurs", kas spēlē Attīstības līgā, bet sezonu sāks vien piektdien. Pēc vienas dienas Ostinas komandā latvietis atgriezās galvenajā komandā.

Pašlaik 24 gadus vecais Bertāns, kurš līdz šim "Spurs" rindās spēlējis maz, piedalījies piecās no astoņām Sanantonio kluba spēlēm, vidēji laukumā pavadot vien nepilnas septiņas minūtes. Sev atvēlētajā laikā latvietis vidēji atzīmējies ar 1,8 punktiem un 1,4 atlēkušajām bumbām.

"Spurs", kas joprojām spēlē bez savainotā līdera Kavai Lenarda, aizvadīja neveiksmīgu spēli, izgāžot cīņas otro puslaiku.

Pēc pirmās ceturtdaļas mājiniekiem bija deviņu punktu pārsvars (33:24), bet atpūtā "Spurs" devās esot vadībā ar 55:50. Tomēr jau trešās ceturtdaļas pirmajās minūtēs "Warriors" pārņēma vadību, pirms noslēdzošās ceturtdaļas esot priekšā ar 84:78, beigās svinot pārliecinošu panākumu.

Zīmīgi, ka mača beigas "Spurs" aizvadīja bez galvenā trenera Grega Popoviča uz rezervistu soliņa, jo pieredzējušais speciālists piecas minūtes pirms mača beigām enerģiski apstrīdēja tiesnešu lēmumu, saņemot divas tehniskās piezīmes un tiekot izraidīts no zāles.

Uzvarētājiem Klejs Tompsons guva 27 punktus, trāpot piecus no astoņiem tālmetieniem, kamēr Kevins Durants pievienoja 24, bet Stefans Karijs 21 punktu.

Savukārt "Spurs" komandā Lemarkuss Oldridžs izcēlās ar 24 punktiem, izcīnot arī desmit atlēkušās bumbas, kamēr Kails Andersons sameta 16 punktus.

Iepriekšējā sezonā abas komandas tikās Rietumu konferences finālā, "Warriors" komandai sērijā izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 4-0, bet pēc tam NBA finālā pieveicot arī Klīvlendas "Cavaliers" basketbolistus.

"Spurs" ar četrām uzvarām astoņos mačos atrodas Rietumu konferences devītajā vietā, kamēr "Warriors" ar sešām uzvarām deviņās spēlēs ir trešajā pozīcijā aiz Losandželosas "Clippers", kam ir piecas uzvaras septiņos mačos, un Hjūstonas "Rockets", kas tikusi pie līdzīgas bilances.

"Spurs" nākamo maču aizvadīs jau piektdien, mājās uzņemot Šarlotes "Hornets" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!