Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē ar rezultātu 104:99 izbraukumā pārspēja Minesotas "Timberwolves".

Bertāns šajā mačā iesaistījās no rezervistu soliņa un nospēlēja 12 minūtes, kuru laikā realizēja vienu tālmetienu (1/3). Viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja divas piezīmes un spēli noslēdza ar +/- rādītāju +2.

Dalasas komandā rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Luka Dončičs, kurš izdarīja 10 rezultatīvas piespēles un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. 21 punktu guva Tims Hārdevejs, bet 19 punkti Spensera Dinvidija kontā.

"Timberwolves" rindās 23 punktus sameta Entonijs Edvards, 21 punktu pievienoja Ostins Riverss, savukārt 19 punktus un 15 atlēkušās bumbas iekrāja Rūdijs Gobērs.

"Mavericks" un "Timberwolves" aizvadīja otro savstarpējo spēli pēc kārtas, un pirmdien minesotieši izcīnīja uzvaru.

Šajā mačā cīņa ritēja punkts punktā, bet otrajā ceturtdaļā "Mavericks" pēc Dinvidija precīzā metiena panāca rezultātu 40:33. Brīdi vēlāk savu izrāvienu veica "Timberwolves", kas pārņēma vadību. Puslaikam noslēdzoties, rezultāts bija 51:52.

Līdzīga spēle turpinājās, bet septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Dalasas komandas bija iedzinējos ar 82:85. Tam sekoja 12:2 izrāviens, kas ļāva "Mavericks" pārņemt vadību (97:89), kuru izdevās nosargāt līdz spēles beigām.

"Mavericks" izcīnīja 16. uzvaru 32 spēlēs, kas tai dod devītie vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!