Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns piektdien guva septiņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmssezonas pārbaudes spēlē, taču viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda savā laukumā ar 100:108 (24:30, 24:25, 20:33, 32:20) piekāpās Maiami "Heat" vienībai.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā grozā raidīja divus no četriem divpunktu metieniem un vienu no četriem tālmetieniem. Latvieša rēķinā arī divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viens bloķēts metiens, trīs kļūdas un viena piezīme.

Par šī mača rezultatīvāko basketbolistu ar 17 punktiem kļuva "Heat" vienību pārstāvošais Tailers Džonsons.

Savu noslēdzošo pārbaudes maču pirms jaunās sezonas "Spurs" aizvadīs 21. oktobrī, kad savā laukumā uzņems Hjūstonas "Rockets" spēlētājus.

Regulāro sezonu Sanantonio komanda uzsāks 25. oktobrī, kad izbraukumā spēkosies ar līgas grandu Goldensteitas "Warriors".

Bertāns vienošanos ar Sanantonio vienību panāca jūlijā. Kaut līguma detaļas klubs neatklāj, iepriekš medijos izskanēja informācija, ka Bertāns panācis vienošanos uz diviem gadiem par diviem miljoniem ASV dolāru (1,82 miljoniem eiro).

Savas karjeras laikā Bertāns divreiz atgriezies laukumā pēc ceļgalu krustenisko saišu pārraušanas, turklāt abos gadījumos viņš ārstējās tieši pie "Spurs" speciālistiem.

Bertānu 2011. gada vasarā NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 42. numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs", kuram uz latvieti pieder tiesības. Viņš kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA, bet pašlaik jau viņu skaits izaudzis līdz četriem.

Profesionālo karjeru Bertāns sāka Latvijā, bet 2010. gadā viņš devās uz ārzemēm, pievienojoties pazīstamajam Slovēnijas klubam Ļubļanas "Union Olimpija", bet 2012. gada sākumā viņš pārcēlās uz Serbijas galvaspilsētas vienību Belgradas "Partizan". Savukārt 2014. gadā latvietis vienojās par trīs gadu līgumu ar "Laboral Kutxa".

"Spurs" ir viens no šī gadsimta spēcīgākajiem NBA klubiem, bet par līgas čempionu tam izdevies kļūt piecas reizes – 1999., 2003., 2005., 2007. un 2014. gadā. Sanantonio vienība izslēgšanas turnīru sasniegusi jau 19 gadus pēc kārtas, bet par šīs komandas treneri kopš 1996.gada strādā Gregs Popovičs, kurš drīzumā pārņems arī ASV valstsvienības grožus.

Iepriekšējā sezonā "Spurs" cieta neveiksmi Rietumu konferences pusfinālā, kad sērijā līdz četrām uzvarām ar 2–4 piekāpās Oklahomasitijas "Thunder".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!