Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns svētdien guva septiņus punktus viņa pārstāvētās Itālijas spēcīgākās līgas komandas Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" uzvarā vietējā čempionāta mačā.

"AX Armani Exchange Olimpia" savā laukumā ar 76:75 (11:20, 18:15, 27:20, 20:20) pārspēja Kremonas "Vanoli".

Bertāns spēlēja 13 minūtes, kuru laikā nerealizēja abus divpunktu metienus, taču trāpīja divus no četriem tālmetieniem un vienīgo soda metienu, kas kopumā deva septiņus punktus.

Vēl latvietis sakrāja trīs atlēkušās bumbas, kā arī nopelnīja vienu piezīmi, maču noslēdzot ar sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Vēl citā svētdienas mačā Artūra Strautiņa un Ojāra Siliņa pārstāvētā Triestes "Alma" ar 102:82 (24:21, 26:24, 39:15, 13:22) uzveica Kantu "Red October".

Siliņš 16 minūtēs realizēja abus divpunktu metienus, bet aizmeta garām divus tālmetienus un vienu soda metienu, kas kopumā deva četrus punktus. Basketbolists tika arī pie trīs atlēkušajām bumbām, vienas rezultatīvas piespēles un septiņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikmēr Strautiņš arī guva četrus punktus, iemetot divus no trim divpunktu metieniem, bet viņš netrāpīja visus trīs tālmetienus. Vēl Strautiņš sakrāja piecas atlēkušās bumbas, un nopelnīja piecus efektivitātes koeficienta punktus.

"AX Armani Exchange Olimpia" ar astoņām uzvarām tikpat spēlēs atrodas A sērijas līderpozīcijā, kamēr Triestes "Alma" ar četriem panākumiem astoņās cīņās ir astotajā vietā 16 komandu konkurencē.

Milānas klubs pagājušajā sezonā uzvarēja Itālijas čempionātā, valsts titulu tam iegūstot jau 28.reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!