Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē otrdien, 29. novembrī, Dāvis Bertāns guva sešus punktus, bet viņa pārstāvētā vienība Dalasas "Mavericks" ar 116:113 (36:24, 19:30, 37:33, 24:26) pieveica pašreizējos NBA čempionus Goldensteitas "Warriors".

"Mavericks" tādējādi pārtrauca četru zaudējumu sēriju. Teksas komandai šī bija desmitā uzvara 20 spēlēs šajā sezonā.

Bertāns nospēlēja 7:16 minūtes, realizēja abus tālmetienus, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja vienu personisko piezīmi. Bertāns cīņā iesaistījās otrajā ceturtdaļā, kad realizēja divus tālmetienus. Otro reizi laukumā viņš devās ceturtajā ceturtdaļā, kad īsā laika posmā pieļāva kļūdu un nopelnīja personisko piezīmi, pēc kā tika nomainīts.

Pagājušās sezonas NBA Rietumu konferences fināla atkārtojumā "Mavericks" pārsvars pirmajā ceturtdaļā sasniedza 17 punktus, bet "Warriors" otrajā ceturtdaļā ātri samazināja deficītu un uz īsu brīdi izvirzījās arī vadībā. Līdz pat mača beigām nevienai komandai neizdevās iegūt drošu pārsvaru (pēdējā ceturtdaļā tikai uz brīdi Dalasas komandai bija +5).

Divas minūtes pirms mača beigām Stefens Karijs panāca 110:108 NBA čempionu labā, bet Tims Hārdevejs un Džošs Grīns īsā posmā guva piecus punktus pēc kārtas, atgūstot Dalasas vienībai pārsvaru 113:110. Lai gan 53 sekundes pirms spēles beigām Karijs deva "Warriors" komandai cerības (113:115), "Mavericks" nosargāja uzvaru – "kareivjiem" pēdējo sekunzu metiens neveiksmīgs bija Klejam Tompsonam.

Piekto "triple double" sezonā uzvarētāju rindās sasniedza Luka Dončičs, kurš guva 41 punktu, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas un izdarīja 12 rezultatīvas piespēles, bet vēl 22 punktus "Mavericks" labā guva Hārdevejs. "Warriors" rindās galvenais "vilcējs" bija Karijs, kuram 32 punkti, piecas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!