Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvietis Dāvis Bertāns pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" sastāvā aizvadīja savu šīs sezonas rezultatīvāko spēli, gūstot 18 punktus, bet viņa pārstāvētā komanda piedzīvoja zaudējumu.

"Mavericks" izbraukumā ar rezultātu 106:116 zaudēja Minesotas "Timberwolves" vienībai, piedzīvojot otro zaudējumu pēc kārtas.

Bertāns šajā mačā laukumā iesaistījās no rezervistu soliņa un nospēlēja 16 minūtes, kuru laikā trāpīja sešus tālmetienus (6/9). Sev atvēlētajā laikā latvietis bloķēja arī vienu metienu, nopelnīja vienu piezīmi un iekrāja +/- rādītāju +9.


Šajā sezonā Bertānam šī bija rezultatīvākā spēle, iepriekš viņš 20. novembrī izcēlās ar 15 punktiem.

"Mavericks" rindās 20 punktus guva Spensers Dinvidijs, bet 19 punktus iekrāja Luka Dončičs. Kristians Vuds vēl izcēlās ar 15 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām. Uzvarētājiem pa 27 punktiem guva Entonijs Edvards, kuram arī 13 atlēkušās bumbas un deviņas piespēles, un Nezs Rīds, kurš arī savāca 13 atlēkušās bumbas.

Mača sākumā veiksmīgāk spēlēja "Mavericks" basketbolisti, kuri pirmajā ceturtdaļā izvirzījās vadībā ar 30:21. Pirmā puslaika turpinājumā Minesotas komanda izlīdzināja spēles gaitu, bet tā veica izrāvienu 21:2 izrāvienu, kas ļāva pārņemt vadību.

Arī spēles turpinājumā "Timberwolves" darbojās drošāk, un pie rezultāta 69:89 divas tehniskās piezīmes ātri nopelnīja Dončičs, tiekot izraidīts no spēles. "Mavericks" galvenais treneris Džeisons Kids bija neapmierināts, devās paust attieksmi tiesnesim, un viņu arī izraidīja no mača.

Turpinājumā Bertāns deva cerības "Mavericks" komandai, pēdējā ceturtdaļā realizējot piecus no septiņiem tālmetieniem, tomēr atspēlēties komanda nespēja.

"Mavericks" ar 15 uzvarām 31 spēlē ieņem 10. vietu Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!