Foto: AFP/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē otrdien, 11. janvārī, Dāvis Bertāns guva deviņus punktus, bet viņa pārstāvētā komanda Vašingtonas "Wizards" ar 122:118 (30:31, 28:30, 36:32, 28:25) pieveica Oklahomas "Thunder".

Bertāns cīņā iesaistījās no rezervistu soliņa un nospēlēja 12:50 minūtes. Viņš realizēja trīs no septiņiem tālmetieniem, bet divpunktu vai soda metienus neizpildīja. Vēl Latvijas izlases basketbolista kontā trīs atlēkušās bumbas un divi bloķēti metieni.

Spēles gaitā nevienai komandai neizdevās iegūt vairāk nekā 10 punktu pārsvaru, bet mača liktenis izšķīrās pēdējā ceturtdaļā. Bertāns visus savus trejačus realizēja pēdējās ceturtdaļas pirmajā daļā, bet sestajā minūtē tika nomainīts un nebija laukumā mača izšķirošajos brīžos.

Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Kenteviuss Koldvels-Poups panāca 118:114, bet pēdējās minūtes sākumā "Thunder" izlīdzināja rezultātu. Koldvels-Poups vēlāk kļuva par spēles galveno varoni, 31,5 sekundes pirms spēles beigu sirēnas trāpot tālmetienu. "Wizards" uzbrukums bija nesekmīgs, bet Kails Kuzma ar vienu precīzu soda metienu pielika punktu spēlei – 122:118 "Wizards" uzvara.

Kuzma ar 29 punktiem bija rezultatīvākais "Wizards" spēlētājs, Spensers Dinvidijs guva 22 punktus un izdarīja desmit rezultatīvas piespēles, bet Koldvels-Poups guva 16 punktus. "Thunder" labā 32 punktus guva Šajs Žilgē-Aleksandrs.

"Wizards" šī bija otrā uzvara pēc kārtas, bet NBA Austrumu konferencē komanda atrodas devītajā vietā. Šī uzvara "ieskandināja" pamatīgu "Wizards" mājas spēļu sēriju – komanda Vašingtonā aizvadīs astoņas spēles pēc kārtas, bet no 16 spēlēm tikai trīs būs viesos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!