Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Vašingtonas "Wizards" maiņas darījumā ieguvusi NBA zvaigzni Raselu Vestbrūku, vēsta ESPN.

Darījumā "Wizards" uz Vestbrūka nu jau bijušo komandu Hjūstonas "Rockets" atdeva citu NBA zvaigzni Džonu Volu, kā arī 2023. gada NBA drafta pirmās kārtas izvēles tiesības.

Par abu klubu iespējamo darījumu tika runāts jau ilgāku laiku, jo Vols pieprasīja aizmainīšanu. Novembra vidū puses nespēja vienoties un bija iestājies "klusums". Tomēr abu klubu pārstāvji trešdien atkal tikušies un burtiski dažu stundu laikā vienojušies par vienu no skaļākajiem darījumiem šajā starpsezonā.

"Wizards" un "Rockets" cer, ka maiņai būs vēl arī pozitīvs blakusefekts, jo tā spēs pārliecināt vienībās palikt citām NBA zvaigznēm – Hjūstonas komandas līderis Džeimss Hārdens jau izticies, ka vēls tikt aizmainīts, bet 2021. gadā līgums ar "Wizards" beidzas Bredlijam Bīlam.

Kā norāda ESPN, Vestbrūks varētu iedzīvoties Vašingtonā, jo komandu trenē Skots Brūkss, ar ko basketbolists kopā pavadīja septiņus gadus Oklahomas "Thunder".

32 gadus vecajam Vestbrūkam līgums vēl ir uz trīs gadiem, kuru laikā saņems 133 miljonus ASV dolāru. Tikmēr 30 gadus vecajam Volam līgums ir arī vēl uz trīs sezonām, kurās viņš tiks pie 132 miljoniem dolāru. Vols gan nav spēlējis kopš 2018. gada 26. decembra, jo saskāries ar smagām ceļgala un Ahileja cīpslas traumām.

Vestbrūks pagājušajā sezonā "Rockets" rindās vidēji spēlē guva 27,2 punktus un izcīnīja 7,9 atlēkušās bumbas. Vols savā līdz šim pēdējā pilnajā sezonā (2016./2017. gada) vidēji spēlē guva 23,1 punktu un izdarīja 10,7 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!