Latvijas izlases basketbolisti Dairis Bertāns un Jānis Timma ceturtdien nespēja aizvadīt efektīvu spēli, bet viņu pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki" komanda piedzīvoja jau 15. zaudējumu pēc kārtas ULEB Eirolīgā, savukārt Rolands Šmits un "Barcelona" saspringtā mačā viesos pieveica Pirejas "Olympiacos".

Himku komanda ar rezultātu 76:107 (22:23, 22:30, 13:30, 19:24) mājās zaudēja Stambulas "Fenerbahce Beko" vienībai.

Dairis Bertāns spēli sāka pamatpiecniekā un laukumā pavadīja 16:32 minūtes. Rūjienietis guva trīs punktus (0/2 divpunktu metienos, 1/4 trīspunktu metienos), atdeva divas rezultatīvas piespēles un divreiz pārkāpa noteikumus.

Savukārt Jānis Timma spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, 11:29 minūtēs gūstot trīs punktus (0/1 divpunktu metienos, 1/5 trīspunktu metienos), savācot vienu atlēkušo bumbu, vienreiz pārtverot bumbu un vienreiz pārkāpjot noteikumus.

Lai gan ātrā tempā aizvadītajā pirmajā puslaikā viesi uzvarēja ar rezultātu 53:44, 11 pēc kārtas gūti punkti trešās ceturtdaļas ievadā ļāva "Fenerbahce" komandai jau izveidot graujošu pārsvaru, kas arī tika saglabāts līdz spēles izskaņai.

Turcijas vienība gan atkārtoja kluba rekordu vienā Eirolīgas spēlē gūtajos punktos, gan uzstādīja jaunu sacensību rekordu rezultatīvās piespēlēs (29).

Jāmin, ka mājiniekiem nevarēja palīdzēt viesspēlētāji Devins Bukers, Stefans Jovičs un Džordans Mikijs, kā arī krievu basketbolists Sergejs Karasjovs.

Uzvarētāju labā 18 punktus guva Nando de Kolo, bet ar 17 punktiem izcēlās Lorenzo Brauns. Savukārt "Khimki" sastāvā ar 29 punktiem atzīmējās Aleksejs Šveds, kurš gan realizēja tikai 11 no 26 no spēles izpildītajiem metieniem, kā arī septiņreiz kļūdījās.

Savukārt "Barcelona" izbraukumā ar rezultātu 76:74 (21:12, 19:18, 10:23, 26:21) pieveica Pirejas "Olympiacos".

Rolands Šmits spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, 15:10 minūtēs gūstot septiņus punktus (2/2 divpunktu metienos, 1/2 trīspunktu metienos), savācot četras atlēkušās bumbas un pa reizei pārtverot bumbu, kļūdoties, kā arī pārkāpjot noteikumus.

Valmierietis visus punktus guva spēles otrajā ceturtdaļā, kurā viņš laukumā pabija astoņarpus minūtes. Vispirms Šmits pēc Brendona Deivīsa piespēles izpildīja "slam dunk", bet ceturtdaļas otrajā pusē realizēja pa vienam divpunktu un trīspunktu metienam.

Sešas sekundes pirms pamatlaika beigām, rezultātam esot 74:74, Livio Žans-Čārlzs pārkāpa noteikumus pret Koriju Higinsu. "Olympiacos" treneris Georgioss Barcokass izpelnījās tehnisko piezīmi, tiekot izmests no spēles, bet Nikola Mirotičs netrāpīja soda metienu.

Higinss gan savu iespēja nepalaida garām, realizējot abus brīvmetienus, savukārt Grieķijas komanda pēdējā uzbrukumā netrāpīja trīs metienus. Vispirms neprecīzi no distances meta Vasiliss Spanulis, bet pēc atlēkušo bumbu izcīnīšanas kļūdījās Hasans Mārtins un Kostass Slukass.

Uzvarētāju labā 16 punktus guva Mirotičs, bet ar 14 "ačiem" piebalsoja Higinss, kamēr mājinieku rindās 18 punktus sakrāja Šakīls Makkisiks.

"Barcelona" ar 17 panākumiem 23 spēlēs atgriezās turnīra līderpozīcijās, "Fenerbahce" ar 13 uzvarām 23 mačos pakāpusies uz astoto vietu turnīrā, bet "Olympiacos" pēc zaudējuma ir 11 uzvaras 23 spēlēs un 11. pozīcija. Maskavas apgabala "Himki" ar diviem panākumiem 23 spēlēs joprojām atrodas pēdējā vietā Eirolīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!