Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolistam Dāvim Bertānam ceturtdien bija salīdzinoši neliels spēles laiks Vašingtonas "Wizards" komandas zaudējumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē pret Fīniksas "Suns" – 98:118.

Bertāns šajā mačā iesaistījās no rezervistu soliņa, un sev atvēlētajā laikā viņš trāpīja vienu no diviem tālmetieniem, gūstot trīs punktus. Viņa kontā arī trīs atlēkušās bumbas, viena pārtverta bumba un pa vienai piezīmei un kļūdai. Latvietis spēli noslēdza ar +/- rādītāju -1.

Bredlijs Bīls guva 26 punktus "Wizards" labā, 14 punkti Deni Avdijas kontā, bet 12 punktus guva Montrezls Harels. "Suns" rindās vismaz desmit punktus guva astoņi basketbolisti, bet rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Džaveils Makgī, 16 punkti Lendrija Šemeta kontā, bet Deandrē Eitons pievienoja 15 punktus un 10 atlēkušās bumbas.

Spēles pirmajā puslaikā abas komandas spēkojās diezgan līdzīgi, un trīs minūtes pirms puslaika beigām "Wizards" bija iedzinējos ar 48:51. Puslaiku "Suns" noslēdza ar 11:4 izrāvienu. Trešajā ceturtdaļā Fīniksas basketbolisti turpināja atrauties, līdz pārsvars sasniedza 20 punktus (78:58). Mača turpinājumā cīņa par intrigu izpalika.

Pēc teicamā sezonas sākuma, 13 spēlēs gūstot 10 uzvaras, "Wizards" aizvadītajās astoņos mačos piedzīvojusi septiņus zaudējumus.

Ar 15 uzvarām 30 spēlēs "Wizards" ieņem septītos vietu, bet "Suns" ar 23 uzvarām 28 spēlēs ir līgas kopvērtējuma galvgalī, bet tāda pati bilance ir arī Goldensteitas "Warriors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!