Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolisti Anžejs Pasečņiks un Dāvis Bertāns svētdien piekto reizi devās laukumā Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) kā komandas biedri Vašingtonas "Wizards" klubā, spēlētāju pārstāvētajai vienībai mājās ar rezultātu 116:127 (34:23, 32:32, 25:38, 25:34) piekāpjoties Jūtas "Jazz" basketbolistiem.

Bertāns arī otro spēli pēc augšstilba savainojuma sadziedāšanas uzsāka uz rezervistu soliņa. Rūjienietis laukumā pavadīja 25:50 minūtes, kurās viņš atzīmējās ar 18 punktiem (1/4 divpunktu metienos, 4/7 trīspunktu metienos, 4/5 soda metienos), četrām bumbām zem groziem, rezultatīvu piespēli, bloķētu metienu un vienu personīgo piezīmi.

Spēlē piedalījās Tomass Braients, kurš līdz 1. decembrī gūtam pēdas savainojumam bija "Wizards" vienības pamatcentrs. Braienta atgriešanās sastāvā piespieda Pasečņikam atkāpties uz trešā centra pozīcijas spēlētāja lomu.

Latvijas basketbolists, kurš svētdien parakstīja pilnvērtīgu NBA līgumu uz trim sezonām, pie iespējas tika ceturtajā ceturtdaļā, tomēr 1:47 minūšu laikā vien divreiz pārkāpa noteikumus, nespējot apturēt pretinieku komandas spēlētājus zem groza. Pārējās minūtes centra pozīcijā sadalīja Braients un Jans Mahinmi, bet vēl traumu aprūpē Morics Vāgners, kurš arī spēlē piektā numura lomā.

Vašingtonas komandai padevās varens pirmais puslaiks, vienībai vēl trešajā ceturtdaļā uz brīdi atrodoties vadībā ar 15 punktu pārsvaru. Tomēr izcila Rūdija Gobēra spēle aizsardzībā un vairāku veiksmīgu uzbrukumu sērija ļāva viesiem veikt izrāvienu 45:19, kas kalpoja par pamatu Jūtas devītajai uzvarai pēc kārtas.

Vašingtonas komanda ar 13 uzvarām 39 mačos atrodas 12. pozīcijā Austrumu konferencē, bet Jūtas "Jazz" pēc 27. triumfa tikpat spēlēs pakāpās uz otro vietu Rietumu konferencē.

"Wizards" vienība nākamo maču aizvadīs trešdien, kad basketbolisti viesosies pie Čikāgas "Bulls" kluba.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku mača notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!