Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns sestdien guva piecus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, viņa un Anžeja Pasečņika pārstāvētajai Vašingtonas "Wizards" ciešot zaudējumu.

"Wizards" savā laukumā ar rezultātu 124:128 (44:47, 27:28, 15:28, 38:25) piekāpās iepriekšējās sezonas finālistei Maiami "Heat".

Bertāns sestdien laukumā pavadīja 22 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā grozā raidīja vienu no trim divpunktu metieniem un trīs no pieciem soda metieniem, bet aizmeta garām visus četrus tālmetienus.

Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, trīsreiz rezultatīvi piespēlēja, bloķēja vienu metienu un divreiz pārkāpa noteikumus. Ar Bertānu laukumā "Wizards" ielaida par astoņiem punktiem vairāk nekā iemeta.

Tikmēr Pasečņiks bija pieteikumā, bet laukumā nedevās.

"Wizards" komandai šajā spēlē bija jāiztiek bez līdera Bredlija Bīla, kurš atzīts par kontaktpersonu ar Covid-19 inficētajam Bostonas "Celtics" basketbolistam Džeisonam Teitamam. Tāpat mājiniekiem nepalīdzēja Rasels Vestbruks, kurš guvis augšstilba muskuļa savainojumu.

Savukārt ceļgala savainojuma dēļ "Wizards" jau otrajā minūtē zaudēja pamatsastāva centra spēlētāju Tomasu Braientu.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija rezervists Gerisons Metjūss, bet 20 punktus guva debitants Deni Avdija, kurš pēdējās minūtēs iemeta trīs tālmetienus pēc kārtas un parūpējās par intrigu mačā. Vēl 17 punktus pievienoja Rui Hačimura, bet pa 13 guva Rauls Netu un Morics Vāgners.

Uzvarētājiem ar 26 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džimijs Batlers, 31 punktu un deviņas bumbas zem groziem pievienoja Tailers Hirro, 21 punkts bija Goranam Dragičam, bet 18 punktus guva Kellijs Oliniks. Cīņā zem groziem ar 16 atlēkušajām bumbām atzīmējās Bems Adebajo.

"Wizards" ar divām uzvarām desmit spēlēs ir pēdējā starp 15 Austrumu konferences komandām un šobrīd ir vājākā komanda visā līgā. "Heat" astoņās spēlēs svinējusi četras uzvaras, kas dod desmito vietu Austrumos.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!