Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns sestdien realizēja vienu tālmetienu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes spēlē, viņa pārstāvētajai Vašingtonas "Wizards" sagatavošanos sezonai noslēdzot ar uzvaru.

"Wizards" savā laukumā ar rezultātu 99:96 (31:27, 32:22, 20:27, 16:20) pārspēja Detroitas "Pistons".

Pirmssezonas pirmajos divos pārbaudes mačos Bertāns nepiedalījās, bet sestdien pirmo reizi devās laukumā un spēlēja tikai pirmajā puslaikā. Viņš 11 minūtēs un 22 sekundēs realizēja vienu no septiņiem tālmetieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra trīs bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva divas kļūdas un divas reizes pārkāpa noteikumus.

Bertāns spēlē iesaistījās, nākot uz maiņu pirmās ceturtdaļas sestajā minūtē. Nepagāja ne minūte, kad viņš realizēja savu pirmo tālmetienu, taču nākamie seši savu mērķi neaizsniedza.

Anžejs Pasečņiks bija spēles pieteikumā, bet laukumā nedevās.

Debiju Vašingtonas komandā piedzīvoja Rasels Vestbruks, kurš arī nospēlēja tikai pirmo puslaiku. Viņš 17 minūtēs guva astoņus punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

"Wizards" rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Tomass Braients, bet 15 punkti bija Bredlija Bīla kontā. Acs iekaisuma dēļ nespēlēja Rui Hačimura, kuram sezonas sākumā bija atvēlēta vieta starta pieciniekā Bertāna pozīcijā.

"Pistons" komandā pa 14 punktiem guva Džerami Grānts un Deriks Rouzs.

Pirmajā puslaikā "Wizards" 15 pretinieku kļūdas pārvērta 17 punktos un pārtraukumā devās ar 14 punktu handikapu (63:49). Spēles otrajā pusē pretinieku kļūdījās trīsreiz mazāk, kas ļāva izlīdzināt cīņas gaitu.

Pēc Svjatoslava Mihaiļuka bumbas trieciena grozā no augšas "Pistons" ceturtās ceturtdaļas ceturtajā minūtē panāca neizšķirtu 89:89. "Wizards" paņēma minūtes pārtraukumu, pēc kura pa tālmetienam realizēja Džeroums Robinsons un Trojs Brauns juniors, iegūstot mājiniekiem vadību, kas netika izlaista no rokām.

Lielu daļu jeb 40 punktus "Wizards" guva no soda laukuma.

Pirmajās divās pārbaudes spēlēs "Wizards" piedzīvoja zaudējumus - 114:119 pret Bruklinas "Nets" un 86:97 pret "Pistons".

Jaunā NBA sezona sāksies 22.decembrī, bet Vašingtonas basketbolisti turnīrā iesaistīsies spēļu otrajā dienā, kad viesosies pie Filadelfijas "76ers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!