Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns sestdien guva 11 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, neglābdams Sanantonio "Spurs" komandu no zaudējuma.

"Spurs" viesos ar rezultātu 108:121 (22:22, 28:37, 32:38, 26:24) piekāpās Portlendas "Trail Blazers" komandai.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 19 minūtes, kurās grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem un trīs no sešiem tālmetieniem.

Tāpat latviešu basketbolists izcīnīja četras atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu un vienu reizi pārkāpa noteikumus. "Spurs" ar Bertānu laukuma ielaida par četriem punktiem vairāk nekā iemeta.

"Spurs" komandā rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Demars Derouzans, bet 17 punktus guva Braiens Forbss.

Uzvarētājiem 29 punkti bija Demjenam Lilārdam, bet 24 punktus guva Kristans Džeimss Makolums.

Bertāns mačā iesaistījās, nākot uz maiņu pirmās ceturtdaļas otrajā pusē, kurā atzīmējās ar metienu zem groza apakša un vienu trejaci, komandām pēc 12 minūtēm cīnoties neizšķirti 22:22. Otrajā ceturksnī Bertāns un "Spurs" spēlēja nesekmīgi, kā rezultātā viesi lielajā pārtraukumā devās ar deviņu punktu deficītu - 50:59.

Trešās ceturtdaļas beigās un ceturtā ceturkšņa sākumā Bertāns savam kontam pievienoja vēl divus tālmetienus, taču pretinieki atradās drošā attālumā. Viesiem tā arī neatspēlējoties, "Spurs" cieta zaudējumu ar rezultātu 108:121.

Kā vēstīts, Bertāns savu trešo sezonu iesāka ar deviņiem punktiem, kamēr "Spurs" savā laukumā ar rezultātu 112:108 pārspēja Minesotas "Timberwolves".

"Spurs" nākamo spēli aizvadīs pirmdien, kad viesosies pie Lebrona Džeimsa pārstāvētās Losandželosas "Lakers" komandas.

Iepriekšējā sezonā Bertāns 77 spēlēs vidēji iemeta 5,9 punktus, kamēr izslēgšanas turnīrā viņa loma mazinājās, piecos mačos caurmērā izceļoties ar 3,4 punktiem.

Savās pirmajās divās sezonās Bertāns NBA regulārajā čempionātā aizvadīja 144 spēles, kurās vidēji iemeta 5,3 punktus, bet 18 "play-off" mačos viņa kontā caurmērā 2,9 punkti. Pa šo laiku latvietis vairākas reizes nosūtīts arī uz NBA Attīstības līgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!