Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns trešdien guva 14 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un palīdzēja Vašingtonas "Wizards" komandai izcīnīt uzvaru. Otrs latviešu basketbolists "Wizards" sastāvā Anžejs Pasečņiks šoreiz nespēlēja.

"Wizards" savā laukumā ar rezultātu 110:106 (31:17, 29:30, 21:37, 29:22) pārspēja Bruklinas "Nets". Latviešu basketbolists Rodions Kurucs, spēlējot "Nets" sastāvā, šajā spēlē neguva nevienu punktu.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un četrus no 11 tālmetieniem. Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu un vienu reizi pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par trim punktiem vairāk nekā ielaida.


Kurucs šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, pārtvēra divas bumbas, pieļāva vienu kļūdu un vienu reizi pārkāpa noteikumus. "Nets" ar Kurucu laukumā iemeta par trim punktiem mazāk nekā ielaida.

Līdz pat trešās ceturtdaļas izskaņai vadībā bija "Nets" komanda, kuras pārsvars vienubrīd sasniedza arī 18 punktus. Tomēr "Wizards" spēles gaitu izlīdzināja, bet pēdējā ceturtdaļa ritēja jau punkts punktā. Uzvaru "Wizards" komandai atnesa Džeroms Robinsons, kurš 9,5 sekundes pirms pamatlaika beigām ar tālmetienu panāca 108:106. "Nets" uzbrukums bija nesekmīgs, bet pēdējās sekundēs Robinsons vēl iemeta divus soda metienus.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 30 punktiem bija Bredlijs Bīls, kurš arī izcīnīja piecas bumbas zem groziem un veica piecas rezultatīvas piespēles. "Nets" vienībā 34 punktus guva Kariss Leverts, kurš arī izcīnīja sešas bumbas zem groziem un veica septiņas rezultatīvas piespēles.

"Wizards" ar 21 uzvaru 57 spēlēs ieņem devīto vietu Austrumu konferencē, bet "Nets" ar 26 uzvarām 57 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!