Foto: Sputnik/Scanpix

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns pirmdien guva astoņus punktus Turcijas augstākās līgas spēlē, bet viņa pārstāvētā Stambulas "Dariššafaka Doguš", ko trenē Deivids Blats ar asistentiem Ainaru Bagatski un Oskaru Ernšteinu, izcīnīja uzvaru.

"Dariššafaka Doguš" savā laukumā ar rezultātu 71:62 (18:15, 17:18, 23:14, 13:15) pieveica Ankaras "TED Kolejliler" vienību. Kaut trīs minūtes pirms pamatlaika beigām viesi pietuvojās līdz 59:62, spēles beigas ULEB Eirolīgas komanda aizvadīja pietiekami pārliecinoši.

Bertāns laukumā bija 18 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā realizēja divus no sešiem tālmetieniem un savu vienīgo divpunktu metienu. Tāpat viņa kontā bija divas atlēkušās bumbas.

Pa 14 punktiem mājiniekiem sameta Birkans Batuks un Džeimss Andersons, bet pretiniekiem 19 punktus guva Devins Roberts Tomass.

"Dariššafaka Doguš" iepriekšējā nedēļā aizvadīja divas spēles ULEB Eirolīgā, gūstot uzvaru 91:83 pār turnīra līderi Maskavas CSKA, bet Stambulas derbijā zaudējot 81:84 "Galatasaray Odeabank" vienībai. Bertāns šajos mačos guva attiecīgi trīs un sešus punktus.

Latviešu basketbolists Rolands Freimanis sestdien arī guva astoņus punktus Turcijas augstākās līgas spēlē, bet viņa pārstāvētā Ušakas "Muratbey" vienība viesos ar 75:85 zaudēja Karšijakas "Pinar".

Vietējā čempionātā "Muratbey" cietusi jau četrus zaudējumus pēc kārtas.

Ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs Turcijas čempionāta līdere ir Bandirmas "Banvit", kas vienīgā šosezon nav zaudējusi. Tikmēr "Dariššafaka Doguš" ar četriem panākumiem ir septītā, bet "Muratbey" izcīnījusi divas uzvaras, kas tai dod 14.vietu 16 komandu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!