Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar desmit gūtiem punktiem, palīdzot Vašingtonas "Wizards" ar rezultātu 122:111 pārspēt Atlantas "Hawks".

Bertāns šajā mačā iesaistījās no rezervistu soliņa un laukumā pavadīja 19 minūtes. Šajā laikā viņš realizēja trīs tālmetienus (3/6), vienu soda metienu (1/1), bet raidīja garām vienīgo izpildīto divpunktu metienu (0/1). Viņam arī viena atlēkusī bumba, viena kļūda, viena personīgā piezīme un +/- rādītājs -5.

"Wizards" rindās Bredlijs Bīls guva 27 punktus, izdarīja astoņas piespēles un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, 25 punktus un 13 atlēkušās bumbas pievienoja Montrezls Harels, bet pa 21 punktam guva Kails Kuzma un Kentaviuss Kaldvels Poups. "Hawks" sastāvā rezultatīvākais bija Džons Kolinss, kurš guva 28 punktus un savāca 12 atlēkušās bumbas, Kems Redišs sameta 20 punktus, bet Treja Janga kontā 15 punkti un 13 rezultatīvas piespēles.

Vašingtonas komandai šī bija ceturtā uzvara piecās spēlēs, un tik veiksmīgs sezonas sākums komandai nav izdevies kopš 2014./2015. gada sezonas.

Puslaika pārtraukumā "Wizards" devās vadībā ar rezultātu 64:55, bet trešajā ceturtdaļā izdevās pārsvaru palielināt līdz 20 punktiem. Mača noslēdzošajā ceturksnī "Hawks" pietuvojās līdz piecu punktu deficītam, bet tad Harels un Bīls izcēlās ar bumbas triecieniem grozā no augšas, kas ļāva atjaunot drošāku pārsvaru, ko Vašingtona nosargāja līdz beigām.

Citā mačā Dalasas "Mavericks" bez Kristapa Porziņģa ar rezultātu 104:99 pārspēja Sanantonio "Spurs".

Jau vēstīts, ka latvietis muguras sāpju dēļ nevarēs piedalīties šajā mačā.

Luka Dončičs izcēlās ar 25 punktiem, Džeilens Bransons pievienoja 19 punktus, Dorians Finijs-Smits sameta 14 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet Maksi Klebers guva 12 punktus un savāca 10 atlēkušās bumbas. "Spurs" rindās Dežonte Marejs izcēlās ar 23 punktiem, 10 atlēkušajām bumbām un astoņām piespēlēm, Braiens Forbss guva 15 punktus, bet Jakubs Potls izcēlās ar 14 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām.

"Spurs" maču iesāka ar 18:3 izrāvienu, no kura "Mavericks" atguvās. Līdz mača pēdējām septiņām minūtēm laukumā ritēja ļoti līdzīga cīņa, bet tad Dalasas komanda izvirzījās vadībā ar 97:86. "Spurs" darīja, ko varēja, lai atgrieztos cīņā, taču deficītu vairs neatspēlēja.

"Mavericks" basketbolistiem šīm bija trešā uzvara četrās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!