Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns trešdien guva deviņus punktus, palīdzot Sanantonio "Spurs" tā dēvētā rodeo izbraukuma pirmajā mačā ar rezultātu 129:81 (28:9, 41:22, 28:19, 32:31) sagraut Fīniksas "Suns" vienību.

"Spurs" bija vadībā no spēles pirmās minūtes, pirmajā puslaikā handikapam sasniedzot 38 punktus, bet ceturtajā ceturtdaļā - pat 53 punktus.

"Spurs" izcīnīja trešo lielāko uzvaru komandas vēsturē: 1995.gada novembrī "Spurs" ar 49 punktu pārsvaru sagrāva Memfisas "Grizzlies", bet 2015./2016.gada sezonā decembrī ar 51 punkta handikapu tika uzvarēta Filadelfijas "76ers".

Bertāns maču sāka starta pieciniekā un šajā spēlē laukumā bija 26 minūtes, kuru laikā realizēja vienu no trim divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, divas reizes kļūdījās un divas reizes pārkāpa noteikumus. "Spurs" ar Bertānu laukumā iemeta par 22 punktiem vairāk nekā ielaida.

"Spurs" komandā ar 23 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām rezultatīvākais bija Lemarkuss Oldridžs, 18 punkti bija Petijam Milsam, 17 punktus iemeta Denijs Grīns, ar 14 punktiem atzīmējās Dežonte Marejs, bet 13 punktus guva Tonijs Pārkers.

"Suns" rindās 14 punktus guva Alekss Lens.

"Spurs" maču iesāka ar izrāvienu 11:0, bet Bertāns savus pirmos punktus guva, kad komandas bija nospēlējušas vairāk par sešām minūtēm, latvietim panākot 16:2. Turpinājumā "Spurs" pakāpeniski palielināja savu pārsvaru un pirmo puslaiku uzvarēja ar graujošu rezultātu 69:31.

Arī otrajā puslaikā Sanantonio basketbolisti turpināja plosīt "Suns" aizsardzību, Bertānam savu punktu bagāžu palielinot ceturtajā ceturtdaļā. Vispirms viņš iemeta savus visus četrus "sodiņus", bet nepilnas divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām realizēja arī tālmetienu (126:73), panākot lielāko pārsvaru mačā - 53 punktus. Līdz pamatlaika beigām mājinieki nedaudz dzēsa "Spurs" pārsvaru, kas gan netraucēja viesiem svinēt graujošu uzvaru ar rezultātu 129:81.

"Spurs" ar 35 uzvarām 56 spēlēs ieņem trešo vietu Rietumu konferencē.

Turpinājumā "Spurs" rodeo izbraukumā aizvadīs vēl piecas spēles, bet savā laukumā atgriežoties vien februāra pēdējā dienā. Izbraukumu "Spurs" turpinās ar dueli pret iepriekšējās sezonas čempioni Goldensteitas "Warriors", tālāk būs spēkošanās ar Jūtas "Jazz" un divas spēles pēc kārtas pret Denveras "Nuggets", bet noslēgumā gaidāma cīņa ar vicečempioni Klīvlendas "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!