Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē latvietis Dāvis Bertāns svētdien izcēlās ar 29 punktiem un palīdzēja Vašingtonas "Wizards" vienībai ar rezultātu 124:110 izbraukumā pārspēt Goldensteitas "Warriors".

Bertāns šajā mačā iesaistījās no rezervistu soliņa un laukumā pavadīja 30:20 minūtes. Viņš šajā laikā realizēja vienu divpunktu metienu (1/3), astoņus trīspunktu metienus (8/10) un visus trīs soda metienus (3/3). Viņš izcīnīja arī četras atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja divas piezīmes un spēli pabeidza ar +/- koeficientu +3.

Iemesti astoņi tālmetieni Bertānam ir atkārtots karjeras rekords. Šī viņam bija karjeras otrā rezultatīvākā spēle, un Bertāna rekords ir 32 punkti, ko viņš paveica pagājušā gada decembrī pret Šarlotas "Hornets".

Savukārt otrs latvietis "Wizards" rindās Anžejs Pasečņiks nospēlēja 10:38 minūtes, guva trīs punktus, realizējot vienīgo divpunktu metienu un trāpot vienu no diviem soda metieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, nopelnīja divas piezīmes un spēli noslēdza ar +/- koeficientu +10.

Bertāns bija otrais rezultatīvākais spēlētājs komandā. Par viņu vairāk punktus guva tikai Bredlijs Bīls, kurš iekrāja 34 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles. 15 punkti vēl Rui Hačimuram, bet 12 punkti Tomasa Braienta kontā. "Warriors" rindās 27 punktus guva Endrū Viginss, bet par 17 punktiem guva Ēriks Paskāls, Maikls Mulders un Džordans Pūls.

"Wizards" basketbolisti šajā mačā diezgan ātri ieguva drošu desmit punktu pārsvaru, bet otrās ceturtdaļas beigu daļā "Warriors" izlīdzināja rezultātu 53:53. Taču Vašingtonas vienība vadību atguva un pirmo puslaiku uzvarēja ar 63:57. Otrajā puslaikā savu spēles ritmu noķēra Bertāns un "Wizards" atkal sāka savu izrāvienu, pirms pēdējām 12 minūtēm rezultātam esot 94:73. Viesu turpinājumā spēlēja pārliecinoši un izcīnīja uzvaru.

"Wizards" ar 21 uzvaru un 37 zaudējumiem ieņem devīto vietu NBA Austrumu konferences kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!