Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva septiņus punktus un palīdzēja Vašingtonas "Wizards" ar rezultātu 116:107 izbraukumā pārspēt Bostonas "Celtics".

Bertāns mačā iesaistījās no rezervistu soliņa un laukumā pavadīja 18 minūtes. Viņš realizēja abus divpunktu metienus (2/2) un vienīgo tālmetienu (1/1). Latvietis arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, reizi rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja divas piezīmes un spēli noslēdza ar +/- rādītāju +2.

"Wizards" rindās ar 25 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Montrezls Harels, 22 punktus guva Spensers Dinvidijs, bet Bredlijs Bīls pievienoja 17 punktus un desmit atlēkušās bumbas. "Celtics" sastāvā Džeisons Teitums guva 23 punktus, bet Deniss Šrēders izcēlās ar 22 punktiem.

Mača otrajā ceturtdaļā "Wizards" centrs Daniels Gafords guva savainojumu, un viņam bija nepieciešama palīdzība, lai nokļūtu komandas ģērbtuvēs. Arī Teitums vienā no epizodēm saķēra ceļgalu, tomēr spēli turpināja.

"Wizards" basketbolisti vadībā bija lielāko spēles daļu, taču trešās ceturtdaļas izskaņā un ceturtās ceturtdaļas sākumā cīņa bija līdzīgāka. Divus no saviem punktiem Bertāns guva noslēdzošās ceturtdaļas ievadā, panākot rezultātu 94:90, tad "Celtics" četrus punktus atspēlēja, bet mača beigu daļā Vašingtonas vienība atguva vadību un to vairs neizlaida.

'

Sezonas pirmajās četrās spēlēs "Wizards" guvusi trīs uzvaras, bet "Celtics" piecās spēlēs uzvarējusi divas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!