Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien uzvarētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē trāpīja piecus no sešiem tālmetieniem, ar savu sezonas efektīvāko sniegumu palīdzot Vašingtonas "Wizards" komandai izcīnīt uzvaru.

Vašingtonas vienība mājās ar rezultātu 131:119 (38:34, 34:35, 28:20, 31:30) pārspēja Rodiona Kuruca pārstāvēto Hjūstonas "Rockets" komandu.

Dāvis Bertāns spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, 31 minūtes laikā sakrājot 18 punktus (1/2 divpunktu metienos, 5/6 trīspunktu metienos, 1/1 soda metienos), četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas pārvērtas bumbas un divus noteikumu pārkāpumus.

Savukārt viesu rindās Rodions Kurucs palika uz rezervistu soliņa.

Rūjienietis pirmās ceturtdaļas izskaņā īsā laika sprīdī izpildīja trīs tālmetienus, trāpot divus ārkārtīgi sarežģītus raidījumus. Spēle viscaur pirmajam puslaikam bija sīva, tāpēc vēl divi precīzi Bertāna trīspunktnieki otrās ceturtdaļas noslēgumā ļoti palīdzēja "Wizards" komandai puslaiku noslēgt vadībā ar rezultātu 72:69.

Otrajā puslaikā Vašingtonas klubam gan izdevās atrauties, lielāko daļu puslaika atrodoties vadībā ar vismaz desmit punktu pārsvaru, ko veicināja vēl viens precīzs Bertāna "trejacis", kā arī divi gūti punkti ātrajā uzbrukumā.

Bertāns līdz šim bija vienā spēlē realizējis sešus no deviņiem tālmetieniem, gūstot 18 punktus pret "Suns" komandu, bet 83,3% procenti tālmetienos vienā spēlē ir viņa sezonas efektīvākais sniegums.

Uzvarētāju labā rezultatīvākais ar 37 punktiem bija Bredlijs Bīls, bet Rasels Vestbruks sakrāja iespaidīgu "triple-double", izceļoties ar 16 punktiem, 15 rezultatīvām piespēlēm un 13 atlēkušajām bumbām.

Viesu sastāvā ar 29 punktiem un 11 piespēlēm atzīmējās Džons Vols, kurš pirmo reizi NBA karjerā Vašingtonā viesojās kā izbraukumā esošās komandas pārstāvis. Pirms šīs sezonas Vols tika iemainīts pret Vestbruku.

"Wizards" ar astoņām uzvarām 25 spēlēs ir 14. vietā Austrumu konferencē, bet "Rockets" zaudējusi jau sešas spēles pēc kārtas, un ar 11 uzvarām 27 spēlēs ir 14. vietā Rietumos. Hjūstonas komanda gan turpina spēlēt bez savainotajiem līderiem Kristiana Vuda un Viktora Oladipo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!