Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašingtonas "Wizards" rindās pēc neliela pārtraukuma pirmdien atgriezās Dāvis Bertāns, palīdzot ASV galvaspilsētas komandai ar 124:121 (38:25, 18:39, 2826, 40:31) pieveikt Šarlotas "Hornets".

Bertāns izlaida divus mačus, bet tas nebija saistīts ar iespējamo saslimšanu ar Covid-19. Pirmdienas mačā viņš atgriezās "Wizards" rindās, nospēlēja 20:38 minūtes, kuru laikā realizēja četrus no septiņiem trīspunktu un abus soda metienus, bet garām aizmeta vienu divpunktu metienu. Bertāna kontā arī četras atlēkušās bumbas un viena rezultatīva piespēle, bet spēli viņš noslēdza ar savā komandā labāko +/- rādītāju "+12".

"Wizards" pārsvars otrajā ceturtdaļā sasniedza 14 punktus, taču tas tika ātri vien izsēts, bet trešajā ceturtdaļā +13 bija jau "Hornets" komandai. Arī "Wizards" spēja atspēlēties, mača liktenim izšķiroties pēdējā minūtē. 70 sekundes pirms pamatlaika beigām Kails Kuzma ar tālmetienu atguva "Wizards" vadību 114:113, "Hornets" uzbrukums bija nesekmīgs, bet pēdējā minūtē Šarlotas basketbolistiem, lai atspēlētos, nācās pielietot pārkāpumu taktiku. Tā gan nenesa rezultātu, bet "Wizards" svinēja uzvaru ar trīs punktu pārsvaru.

Kuzma bija rezultatīvākais "Wizards" rindās, gūstot 36 punktus, izcīnot 14 atlēkušās bumbas un izdarot sešas rezultatīvas piespēles, bet 35 punktus uzvarētājiem guva Bredlijs Bīls. "Hornets" rindās 27 punktus guva Gordons Hejvords, 25 punkti Terijam Rozjē, bet Mailzs Bridžs guva 23 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas.

Tikmēr spēlē Dalasā "Mavericks" bez Porziņģa, kurš ievietots Covid-19 sanitārajā protokolā, ar 103:89 (24:20, 22:17, 23:26, 34:26) sarūgtināja pērnās sezonas NBA vērtīgāko spēlētāju Nikolu Jokiču un Denveras "Nuggets".

Tikai pirmajā ceturtdaļā divreiz uz īsu brīdi vadībā bija "Nuggets", bet atlikušajā laikā spēles grožus savās rokās turēja "Mavericks". Dalasas komanda pirmo reizi sezonā spēja izcīnīt trešo uzvaru pēc kārtas un ceturto pēdējās piecās spēlēs, savukārt "Nuggets" pārtrauca tieši trīs uzvaru sēriju.

"Mavericks" sastāvā pieci basketbolisti spēja sasniegt 10 gūto punktu robežu, bet rezultatīvākais ar 21 punktu bija Luka Dončičs, kurš izdarīja arī 15 rezultatīvas piespēles. Vēl uzvarētājiem pa 15 punktiem guva Dvaits Pauels un Redžijs Bulloks, bet "Nuggets" rindās Jokičs guva 27 punktus un izcīnīja 16 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!