Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns trešdien, 23. novembrī, atgriezās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašingtonas "Wizards" ierindā, tomēr viņa pārstāvētā vienība ar 102:127 piekāpās vienai no līgas vājākajām vienībām Ņūorleānas "Pelicans".

Bertāns potītes savainojuma dēļ izlaida iepriekšējās desmit "Wizards" spēles. Trešdienas mačā viņš laukumā bija 19:12 minūtes, kuru laikā realizēja tikai vienu no deviņiem tālmetieniem, gūstot trīs punktus. Vēl viņš kļūdījās vienīgajā divpunktu metienā, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, nopelnīja četras piezīmes, bet viņa +/- koeficients šajā cīņā bija "-14".

"Wizards" visas spēles gaitā tā arī ne reizi nebija vadībā, jau no pirmajām minūtēm spēles grožus savās rokās turot "Pelicans" basketbolistiem, kas tika pie sezonas ceturtās uzvaras. Uzvarētājiem 26 punktus guva Brendons Ingrams, Jons Valančūns guva 21 punktu un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, bet Džošs Hārts guva 16 punktus. "Wizards" sastāvā 23 punktus guva Bredlijs Bīls.

NBA Austrumu konferences kopvērtējumā "Wizards" ar 11 uzvarām un septiņām neveiksmēm ir ceturtajā vietā. Piektdien "Wizards" tiksies ar Oklahomas "Thunder", bet dienu vēlāk Bertāna komandu gaida duelis pret Kristapu Porziņģi un Dalasas "Mavericks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!