Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā pēc vienas spēles izlaišanas Vašingtonas "Wizards" rindās svētdien, 9. janvārī, atgriezās Dāvis Bertāns, palīdzot savai vienībai ar 102:100 (20:26, 22:23, 25:22, 35:29) pieveikt Orlando "Magic".

Bertāns neliela savainojuma dēļ izlaida iepriekšējo spēli, bet tagad nospēlētās 10:03 minūtēs guva septiņus punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas. Latvijas basketbolists realizēja divus no četriem tālmetieniem un vienīgo soda metienu, bet spēli noslēdza ar +/- koeficientu "+3".

Spēles sākumā "Wizards" izdevās iegūt desmit punktu pārsvaru, bet "Magic" to ātri atspēlēja un pārņēma iniciatīvu līdz pat pēdējās trešdaļas vidum. Pēdējās ceturtdaļas sākumā Bertāns guva sešus punktus pēc kārtas, kas palīdzēja "Wizards" no 69:77 panākt 75:79, bet drīz pēc tam "Wizards" izlīdzināja rezultātu 79:79. ASV galvaspilsētas komanda ceturtdaļas vidū izvirzījās vadībā, bet Bertāns mača izskaņā laukumā vairs nedevās.

Sākoties pēdējai minūtei "Wizards" bija sešu punktu pārsvars 100:94. "Magic" spēja saasināt cīņu par uzvaru, bet komandas pēdējais uzbrukums, kurā varēja panākt neizšķirtu vai izaut uzvaru, bija nesekmīgs.

Uzvarētāju rindās lieliski maču aizvadīja Kails Kuzma, kurš guva 27 punktus un izcīnīja 22 atlēkušās bumbas, bet 20 punkti Bredlijam Bīlam. "Magic" rindās galvenais punktu guvējs bija Treness Ross, kurš izcēlās ar 32 punktiem.

Citā mačā Dalasas "Mavericks" bez Kristapa Porziņģa ierindā ar 113:99 (22:32, 32:23, 29:24, 30:20) pieveica Austrumu konferences līderi Čikāgas "Bulls". "Mavericks" tā bija sestā uzvara pēc kārtas, kas pārtrauca "Bulls" deviņu panākumu sēriju.

Porziņģis šobrīd praktiski ir vienīgais basketbolists "Mavericks" rindās, kas joprojām atrodas tā sauktajā Covid-19 protokolā, kuru jāievēro arī komandas galvenajam trenerim Džeisonam Kidam. Liepājnieks Covid-19 saslimšanas dēļ izlaidis jau piekto spēli pēc kārtas.

Neapturams "Mavericks" sastāvā bija slovēnis Luka Dončičs, kurš trešo reizi sezonā sasniedza "triple double". Viņa kontā 22 punkti, 14 atlēkušās bumbas un 14 rezultatīvas piespēles. Pa 18 punktiem uzvarētājiem vēl guva Maksi Klebers un Džošs Grīns, bet 17 punktus – Džalens Bransons. Savukārt "Bulls" rindās pa 20 punktiem guva Demārs Rouzans un Zaks Lavīns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!