Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns trešdien atkal nospēlēja pēdējās minūtes Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, bet paspēja nopelnīt trīs piezīmes, savukārt viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda izcīnīja uzvaru pat bez sava šīs sezonas līdera Kavai Lenarda.

Aizvadītajā mačā "Spurs" guva sesto panākumu savā laukumā pēc kārtas, ar rezultātu 119:98 (30:27, 28:37, 31:18, 30:16) apspēlējot Fīniksas "Suns".

Šoreiz cīņa līdzīgi ritēja līdz pat trešās ceturtdaļas astotajai minūtei, kad "Spurs" bija priekšā vien ar 76:74. Vēl arī ceturtās ceturtdaļas ievadā mājinieku vadība bija tikai 91:87, bet turpinājumā viņi ieguva ļoti drošu pārsvaru, kas pēdējās trijās minūtēs un 13 sekundēs ļāva laukumā izlaist tālākos rezervistus. Ja pirmajā puslaikā "Spurs" komanda ielaida 64 punktus, otrajā - tikai 34.

Bertānam spēles protokolā tika fiksētas trīs piezīmes trijās minūtēs, kā arī viena kļūda.

Pēdējās minūtēs viņš laukumā tika otrajā "Spurs" spēlē pēc kārtas, bet kopumā pēdējā laikā latvietis regulāri iegūst iespēju spēlēt tieši šādos momentos.

Zīmīgi, ka iepriekšējos divos mačos, kuros latvietis nav izgājis laukumā, Sanantonio komanda piedzīvojusi retos zaudējumus.

"Spurs" rindās rezultatīvākais ar 27 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Lamarkuss Oldridžs, bet 20 punktus sameta pieredzējušais Tonijs Pārkers.

Savukārt pirmo spēli šosezon izlaida "Spurs" līderis Lenards, kuram ir vēdera vīruss.

Tikmēr "Suns" sastāvā ar 23 punktiem izcēlās rezervists Tīdžejs Vorens. Savukārt talantīgais 19 gadus vecais bosnietis Dragans Benders duelī tika pie desmit punktiem. "Spurs" spēlētāji pēdējos deviņos mačos piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu.

Arī pēdējo šī gada spēli "Spurs" aizvadīs savā laukumā, piektdien uzņemot Portlendas "Trail Blazers". Savukārt jau nākamā gada pirmajā dienā Sanantonio basketbolisti sacentīsies Atlantā ar "Hawks" komandu, kas trešdien pagarinājumā uzveica latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvēto Ņujorkas "Knicks".

Grega Popoviča vadītā "Spurs" komanda ar 26 panākumiem 32 mačos atrodas Rietumu konferences otrajā pozīcijā, par viena zaudējuma tiesu atpaliekot no pērnās sezonas līgas finālistes Goldensteitas "Warriors".

Tikmēr "Suns" ar deviņām uzvarām 32 dueļos ir Rietumu konferences pēdējā, 15.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!