Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns sestdien pēc vienas spēles izlaišanās atgriezās laukumā un ar 19 gūtiem punktiem sekmēja Vašingtonas "Wizards" uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē.

ASV galvaspilsētas komanda savā laukumā ar rezultātu 128:112 (27:29, 27:23, 44:29, 30:31) pieveica Minesotas "Timberwolves", viesiem ciešot septīto zaudējumu pēc kārtas.

Labās kājas ceļgala sāpju dēļ Bertāns izlaida iepriekšējo maču, bet sestdien spēlēja 20 minūtes un 26 sekundes, šajā laikā realizējot piecus no 11 tālmetieniem, vienu no diviem divpunktu metieniem un abus divus "sodiņus".

Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas un divas pārtvertas bumbas. "Wizards" ar rūjienieti laukumā iemeta par 24 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs komandā.

Mājiniekiem līgas rezultatīvākais spēlētājs Bredlijs Bīls guva 34 punktus, bet Rasels Vestbruks ar 19 punktiem, 14 atlēkušajām bumbām un 12 rezultatīvām piespēlēm tika pie sava desmitā "triple-double" sezonā. Vēl 18 punktus pievienoja Gerisons Metjūss.

Viesiem 23 punktus guva un 11 bumbas zem groziem izcīnīja Karls Entonijs Taunss, bet 21 punktus bija Entonijam Edvardsam. "Timberwolves" 12 spēles jāiztiek bez Malika Bīzlijam, kuram piešķirta diskvalifikācija par draudēšanu ar ieroci.

"Wizards" no pretiniekiem atrāvās trešajā ceturtdaļā, kurā guva 44 punktus, par 15 vairāk nekā viesi. Lielu artavu atrāvienā deva Bertāns, kurš šajā nogrieznī guva 12 punktus, realizējot četrus tālmetienus.

"Wizards" ar 13 uzvarām 31 mačā ieņem 12.vietu Austrumu konferencē, kamēr "Timberwolves" ar septiņiem panākumiem 34 dueļos ir 15. Rietumos un ieņem pēdējo pozīciju visā līgā.

Svētdien Bertāna pārstāvētā komanda viesosies pie Bostonas "Celtics", bet pēc tam aizvadīs divas mājas spēles pēc kārtas.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!