Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien guva 13 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, kurā viņa Vašingtonas "Wizards" komanda zaudēja.

"Wizards" mājās ļoti rezultatīvā mačā ar 143:146 (34:38, 28:27, 33:30, 38: 38, 10:13) zaudēja Sanantonio "Spurs", pārtraucot astoņu uzvaru sēriju.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 34 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no pieciem tālmetieniem un visus četrus soda metienus. Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bloķēja divus metienus, pieļāva vienu kļūdu un divas reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par deviņiem punktiem mazāk nekā ielaida.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 45 punktiem bija Bredlijs Bīls, bet viņš gan netrāpīja trīspunktu metienu, kas ļautu komandai panākt otro pagarinājumu spēlē.

Rasels Vestbrūks zaudētāju rindās kārtējo reizi izcēlās ar "triple double" - 22 punkti, 13 atlēkušās bumbas un 14 rezultatīvas piespēles. Pēdējās 18 spēlēs viņš 15. reizi sasniedza "triple double", bet šajā sezonā ar 29 "triple double" Vestbrūks ir izteikts līgas līderis. Šajā statistikas rādītājā NBA vēsturē Vestbrūks tikai par sešiem "triple double" atpaliek no leģendārā Oskara Robertsona rekorda (attiecīgi 175 un 181 "triple double).

"Spurs" vienībā 37 punktus guva Demars Derozans, Dejonte Marejs guva 25 punktus un izcīnīja 17 atlēkušās bumbas, Keldons Džonsons pievienoja 21 punktu, bet Rudijs Gejs guva 17 punktus.

"Wizards" ar 27 uzvarām 60 spēlēs ieņem 10. vietu Austrumu konferencē.

Citā mačā laukumā atkal nedevās Kristaps Porziņģis, bet Dalasas "Mavericks" ar 106:113 zaudēja Sakramento "Kings", pārtraucot trīs uzvaru sēriju. Porziņģis pagājušā ceturtdienā guva potītes traumu, kuras dēļ viņš tagad izlaidis divas spēles.

Nespēlējot liepājniekiem, "Mavericks" rindās ar 24 punktiem izcēlās Luka Dončičs, bet pa 19 punktiem guva Tims Hārdevejs juniors un Trejs Burks. "Kings" rindās ar 24 punktiem izcēlās Rišons Holmss, 19 punktus guva Harisons Bārnss, 16 punktus guva Badijs Hīlds, bet Tairīzs Helibārtons guva 14 punktus un izdarīja 10 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!