Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien guva 14 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Vašingtonas "Wizards" gūt svarīgu uzvaru, bet Kristaps Porziņģis savainojuma dēļ izlaida vēl vienu maču, kurā Dalasas "Mavericks" pieveica Bruklinas "Nets".

"Wizards" ar rezultātu 131:129 pagarinājumā izbraukumā Tampā pārspēja Toronto "Raptors", kas zaudēja reālas izredzes kvalificēties "play in" turnīram. Tādējādi izslēgšanas spēlēs "Raptors" šajā sezonā nepiedalīsies.

Bertāns šajā mačā iesaistījās no rezervistu soliņa un laukumā pavadīja 35 minūtes. Šajā laikā viņš realizēja trīs tālmetienus (3/8) un piecus soda metienus (5/5). Latvietis izcīnīja arī piecas atlēkušās bumbas un piecas reizes pārkāpa noteikumus, bet spēli noslēdza ar +/- rādītāju +19.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Bredlijs Bīls, kurš 14 punktus guva ceturtajā ceturtdaļā. Rasels Vestbruks izcēlās ar kārtējo "triple-double" – 13 punkti, 17 rezultatīvas piespēles un 17 atlēkušās bumbas, bet Robins Lopess pievienoja 24 punktus.

"Raptors" vienībā 44 punktus guva Paskāls Siakams, kuram arī 11 atlēkušās bumbas, 25 punktus sameta Gerijs Trents, bet Freds Vanvlīts izcēlās ar 22 punktiem.

Bertāns aizvadītajā mačā 11 punktus guva otrajā ceturtdaļā, taču spēles pirmajā pusē "Wizards" bija iedzinējos ar 51:60. Nākamais precīzais metiens latvietim izdevās sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad ar tālmetienu viņš deva savai komandai vadību ar 97:96. Dramatiskā pamatlaika izskaņā tieši Bertānam 1,3 sekundes pirms beigām bija iespēja izraut uzvaru, taču viņa tālmetiens mērķi nesasniedza. Pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 115:115. Pagarinājumā Bertāns metienus pa grozu neizdarīja, taču tā nebija problēma, jo "Wizards" spēja gūt dramatisku uzvaru.

"Wizards" šajā mačā guva sezonas 31. uzvaru 67 spēlēs, kas ļauj ierindoties desmitajā vietā un pretendēt uz vietu "play in" turnīrā, lai cīnītos par vietu NBA izslēgšanas spēlēs. Savukārt "Raptors" ar 27 uzvarām un 40 zaudējumiem ierindojas 12. pozīcijā.

Citā mačā Dalasas "Mavericks" bez Kristapa Porziņģa ar rezultātu 113:109 pieveica Bruklinas "Nets".

Porziņģis šajā mačā nepiedalījās ceļgala savainojuma dēļ.

"Mavericks" labā 24 punktus, 10 atlēkušās bumbas un astoņas piespēles iekrāja Luka Dončičs, bet 23 punktus sameta Tims Hārdevejs. Kairijs Ērvings "Nets" rindās izcēlās ar 45 punktiem, bet 20 punktus guva Kevins Durants.

Pēc šīs uzvaras "Mavericks" pakāpās uz piekto vietu NBA Rietumu konferences kopvērtējumā, kas ļautu izvairīties no "play in" turnīra un automātiski kvalificēties izslēgšanas spēlēm. Dalasas komandas kontā ir 38 uzvaras un 28 zaudējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!