Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pirmās kārtas mačā guva 15 punktus, bet Dalasas "Mavericks" izbraukumā ar rezultātu 126:118 pārspēja Jūtas "Jazz".

Bez savas superzvaigznes Lukas Dončiča spēlējošā "Mavericks" Rietumu konferences pirmās kārtas sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar rezultātu 2-1.

Bertāns aizvadītajā mačā laukumā devās no rezervistu soliņa un nospēlēja 15 minūtes. Šajā laikā viņš trāpīja četrus no septiņiem tālmetieniem un visus trīs soda metienus. Viņa kontā arī divas atlēkušās bumbas, viens bloķēts metiens, viena kļūda, trīs piezīmes un +/- rādītājs +6.

Vēl vienu izcilu spēli "Mavericks" rindās aizvadīja Džeilens Bransons, kurš guva 31 punktu un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles, bet Spensera Dinvidija kontā 20 punkti un sešas piespēles. Maksi Klebers un Dorians Finijs-Smits pievienoja 17 un 14 punktus.

"Jazz" uzvarai nepietika ar to, ka tās līderi bija rezultatīvi. Donovans Mičels guva 32 punktus, 24 punkti Bogdanam Bogdanovičam, 21 punktus Maikam Konolijam, savukārt Rūdijs Gobērs guva 15 punktus.

"Mavericks" basketbolistiem izdevās veiksmīga spēles pirmā daļa. Pirmo izrāvienu viņi veica pirmajā ceturtdaļā, kas ļāva iegūt vadību ar 27:20. Arī spēles turpinājumā Dalasas vienība palielināja pārsvaru, līdz iekrāja 17 punktu pārsvaru (68:51).

Otrajā puslaikā "Jazz" veica atspēlēšanos, deficītu samazinot līdz četriem punktiem, bet ceturtajā ceturtdaļā Jūtas basketbolisti pietuvojās līdz 102:103. Tad svarīgus punktus guva Dinvidijs un Bransons, un "Mavericks" galotnē nospēlēja aukstasinīgi.

Pirms sērijas trešās spēles pastāvēja iespēja, ka Dončičs varētu atgriezties laukumā, tomēr komanda un spēlētājs nolēma neriskēt ar veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!