Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns piektdien iemeta 16 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kamēr viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda viesos ar rezultātu 117:120 (23:26, 33:29, 35:33, 26:32) piekāpās Toronto "Raptors".

Bertānam, rezultātam esot 117:118, nepilnas četras sekundes līdz pamatlaika beigām ar pustālo metienu bija iespēja nodrošināt "Spurs" uzvaru, tomēr sarežģīts latvieša raidījums lidoja grozam secen.

"Spurs" komandai šis bija jau piektais zaudējums pēdējo sešu maču laikā, tomēr vienība ieņem stabilu vietu Rietumu konferences pirmajā astoņniekā.

Pirmajā mačā pēc NBA Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma Bertāns laukumā pavadīja 27 minūtes, kuru laikā grozā raidīja vienu no pieciem divpunktu metieniem, četrus no sešiem tālmetieniem un abus "sodiņus".

Vēl latvieša kontā trīs atlēkušās bumbas, viena pārtverta bumba, viena kļūda un divas piezīmes. Kamēr viņš bija laukumā, "Spurs" iemeta par 13 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs komandā.

"Spurs" sastāvā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Demars Derouzens, kuram arī astoņas rezultatīvas piespēles, bet 21 punktu pievienoja Marko Belinelli.

Tikmēr "Raptors" labā 25 punktus iemeta bijušais "Spurs" basketbolists Kavai Lenards, kamēr 22 punkti Paskālam Sjakamam.

Savukārt bijušais "Raptors" basketbolists Derouzens Toronto tika sagaidīts ar skaļām ovācijām, tomēr viņš bija vienīgais no "Spurs" sākuma piecinieka spēlētājiem, kurš demonstrēja solīdu sniegumu, kamēr viesus līdzās pretiniekiem turēja tieši rezervistu sniegums, jo teicami grozam uzbruka Bertāns, Belinelli un Petijs Milss.

Vēl pēdējās minūtes ievadā Belinelli ar precīzu trejaci panāca 117:115, tomēr "Raptors" spēja atbildēt ar trim punktiem pēc kārtas, kad "sodiņu" realizēja Seržs Ibaka, bet pēcāk bumbu grozā no augšas trieca Lenards.

"Spurs" ar 33 uzvarām 60 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ir septītajā vietā, kamēr "Raptors" ar 44 panākumiem 60 mačos ir otrā Austrumos.

Nākamo spēli "Spurs" aizvadīs svētdien, kad viesosies pie Ņujorkas "Knicks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!