Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 20 punktus, bet viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" ar rezultātu 110:111 piekāpās Bostonas "Celtics".

Bertāns šajā mačā iesaistījās no rezervistu soliņa un laukumā pavadīja 26 minūtes. Šajā laikā viņš realizēja piecus tālmetienus (5/9) un visus piecus soda metienus (5/5), bet divpunktu metienus neizpildīja. Viņam arī divas izcīnītas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, četras personiskās piezīmes un +/- koeficients +10.

"Wizards" rindās rezultatīvākais ar 46 punktiem bija Bredlijs Bīls, bet Rasels Vestbruks pievienoja 24 punktus un 11 atlēkušās bumbas. "Celtics" rindās 31 punktu guva Džeisons Teitums, 21 punktu pievienoja Kemba Volkers, bet 20 punkti Daniela Teisa kontā.

"Wizards" mača ievadā nonāca iedzinējos ar 4:12, bet tad Bertāns trāpīja pirmo tālmetienu. Mirkli vēlāk pret viņu pārkāpa noteikumus, un ar trīs soda metieniem latvietis rezultāta deficītu sadeldēja līdz 12:16. Jau nākamajā "Wizards" uzbrukumā Bertāns vēlreiz guva trīs punktus, tomēr "Celtics" turpinājumā prata turēties vadībā. Otrajā ceturtdaļā Bertāna tālmetiens ļāva "Wizards" pietuvoties līdz 33:35, savukārt viņa nākamais precīzais metiens panāca rezultātu 53:56, līdzīgajai cīņai turpinoties. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 60:55 "Celtics" labā.


Infografika: "SofaScore"

Savukārt trešajās ceturtdaļā Bostonas komanda veica izrāvienu, kas ļāva iegūt 11 punktu pārsvaru (68:57), tomēr "Wizards" ar Bīlu priekšgalā atkal atspēlējās, bet Bertāns ar diviem soda metieniem panāca 73:77. Ceturtajā ceturtdaļā Latvijas basketbolists realizēja divus tālmetienus un ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Bīlam iegūt piecu punktu pārsvaru 46,9 sekundes pirms pamatlaika beigām (110:105). Taču "Celtics" maču noslēdza ar sešiem gūtiem punktiem pēc kārtas, bet liktenīgo kļūdu pieļāva tieši Bīls. Uzvaru nesošo metienu "Celtics" realizēja Teitums.

"Wizards" NBA Austrumu konferences kopvērtējumā ar 13 uzvarām un 19 zaudējumiem ierindojas 12. vietā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot divas uzvaras.

Citā mačā 11. zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Rodions Kurucs un viņa Hjūstonas "Rockets" komanda, kas ar rezultātu 84:133 kapitulēja Memfisas "Grizzlies".

Kurucs šajā mačā laukumā tika uz deviņām minūtēm, bet abi izdarītie metieni lidoja grozam secen. Viņš divas reizes rezultatīvi piespēlēja, izcīnīja vienu atlēkušu bumbu, pārtvēra vienu bumbu un bloķēja vienu metienu, kā arī pieļāva vienu kļūdu un spēli pabeidza ar +/- koeficientu -5.

"Rockets" rindās rezultatīvākie ar 14 punktiem bija Džons Vols un Džešons Teits, bet uzvarētājiem ar 20 punktiem izcēlās Džastins Vinslons, kuram arī 12 atlēkušās bumbas, bet 16 un 15 punktus guva Brendons Klārks un Desmonds Beins.

NBA Rietumu konferencē "Rockets" ar 11 uzvarām un 21 zaudējumu ierindojas priekšpēdējā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!