Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē viesos ar rezultātu 106:86 (14:15, 26:14, 32:29, 34:28) pārspēja Šarlotas "Hornets".

Bertāns šajā spēlē laukumā pavadīja septiņas minūtes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu, bet aizmeta garām vienu tālmetienu.

Latviešu basketbolists šajā mačā izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un tika pie vienas personīgās piezīmes. "Spurs" ar Bertānu laukumā iemeta par pieciem punktiem vairāk nekā ielaida.

Spēles pirmais ceturksnis bija ļoti mazrezultatīvs, "Spurs" basketbolistiem to zaudējot ar 14:15. Uz tādas pašas nots iesākās arī otrā ceturtdaļa, kuras trešajā minūtē laukumā devās Bertāns. Tobrīd "Spurs" atradās iedzinējos ar 16:18, bet Bertāns laukumā pavadīja četras minūtes, kuru laikā izpildīja vienu neveiksmīgu tālmetienu.

Latvietim dodoties atpakaļ uz rezervistu soliņa, "Spurs" atradās iedzinējos ar 23:24, bet, pateicoties veiksmīgajai otrās ceturtdaļa otrajai pusei, viesi puslaiku uzvarēja ar 11 punktu handikapu (40:29).

Otrajā puslaikā "Spurs" ieguva drošu vadību, kas ceturtajā ceturtdaļā sasniedza 20 punktus. Bertāns otro reizi laukumā devās trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām, kad "Spurs" bija vadībā ar 96:79. Savus pirmos un vienīgos punktus šajā mačā rūjienietis guva nepilnas divas minūtes pirms finālsvilpes, kad netraucēts iesprauda bumbu grozā no augšas. Tikmēr "Spurs" izcīnīja drošu uzvaru ar rezultātu 106:86.

"Spurs" komandā ar 17 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām rezultatīvākie bija Lamarkuss Oldridžs un Pau Gazols, 15 punktus iemeta Rūdijs Gejs, bet 14 punkti bija Kailam Andersonam.

Mājiniekiem ar 18 punktiem izcēlās Kemba Volkers, bet Dvaits Hovards ar desmit punktiem un 11 atlēkušajām bumbām tika pie "double-double".

Neskatoties uz ne pārāk stabilo šīs sezonas sniegumu, Sanantonio komanda ar 12 uzvarām 19 spēlēs tāpat atrodas Rietumu konferences trešajā vietā, kamēr "Hornets" ar astoņiem panākumiem 19 cīņās ir 11. pozīcijā Austrumu konferencē.

Nākamajā mačā "Spurs" pirmdien savā laukumā uzņems Dalasas "Mavericks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!