Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns sestdien guva septiņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kamēr viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda izcīnīja uzvaru.

ASV galvaspilsētas vienība savā laukumā ar 115:112 (25:20, 28:27, 23:26, 27:30, 6:6, 6:3) otrajā pagarinājumā pieveica Bostonas "Celtics", bostoniešus uzvarot otro reizi šajā nedēļā.

Bertāns šajā cīņā laukumā pavadīja 21 minūti un 36 sekundes, kuru laikā realizēja divus no deviņiem tālmetieniem un savu vienīgo soda metienu, bet netrāpīja grozā vienu divpunktu metienu. Rūjienietim bija arī trīs atlēkušās bumbas, divas piezīmes un pārliecinoši labākais +/- rādītājs komandā (+16).

"Wizards" rindās Bredlijs Bīls guva 36 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un atdeva sešas rezultatīvas piespēles, Montrezlam Herelam bija 20 punkti un 14 atlēkušās bumbas, bet Kailam Kuzmam - 17 punkti un 17 bumbas zem groziem. Spensers Dinvidijs piebalsoja ar 20 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām.

"Wizards" no spēles izpildīja 104 metienus, no tiem realizējot nedaudz vairāk kā trešdaļu jeb 38 (36,5%).

Bostonas komandā 34 punktus guva Džeilens Brauns, bet ar 27 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām atzīmējās Džeisons Teitams, kurš realizēja desmit no 32 metieniem. Aiz tālmetienu līnijas bostonieši realizēja vien divus no 26 raidījumiem jeb 7,7%.

"Wizards" ar piecām uzvarām sešās spēlēs ieņem trešo vietu Austrumu konferencē, kur pirmajām četrām komandām ir vienāda bilance 5-1.

Pirmdien Bertāns ar komandas biedriem viesosies pie Atlantas "Hawks".

Šosezon NBA regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs 82 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!