Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns otrdien guva piecus punktus ULEB Eirolīgas spēlē, palīdzot Stambulas "Dariššafaka Doguš" komandai, ko trenē Deivids Blats ar asistentiem Ainaru Bagatski un Oskaru Ernšteinu, ar rezultātu 94:87 (28:29, 18:18, 19:12, 29:28) viesos pieveikt Krievijas vienību Kazaņas "Unics".

Mača pirmos 12 punktus iemeta "Unics", tomēr līdz pirmās ceturtdaļas beigām viesi izlīdzināja spēli. Otrā ceturtdaļa aizritēja punkts punktā, bet trešajā jau "Dariššafaka Doguš" veica nelielu izrāvienu, iegūstot septiņu punktu pārsvaru. Ceturtās ceturtdaļas sākumā viesi nostabilizējās aptuveni desmit punktu vadībā un noveda dueli līdz uzvarai.

Bertāns šajā spēlē laukumā bija 19 minūtes un 59 sekundes, kuru laikā iemeta vienīgo izpildīto divpunktu raidījumu un vienu no četriem tālmetieniem.

Tāpat latviešu basketbolists veica divas rezultatīvas piespēles un izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus, kas ļāva tikt pie četriem efektivitātes punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 22 punktiem bija Bredlijs Vanameikers, bet 18 punktus sameta Džeimss Andersons.

Kamēr "Unics" rindās ar 22 punktiem izcēlās Kīts Lengfords, bet bijušais "VEF Rīgas" centrs Artjoms Parahovskis guva 17 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un izprovocēja sešus pārkāpumus, kļūstot par mača vērtīgāko spēlētāju.

Viens no šī mača tiesnešiem bija arī Oļegs Latiševs.

Spānijas komanda Vitorijas "Baskonia", kuras pieteikumā turnīram ir arī 16 gadus vecais latvietis Artūrs Kurucs, otrdien Spānijas derbijā ar 91:87 (32:19, 22:24, 15:23, 22:21) pieveica Madrides "Real", sagādājot pretiniekiem pirmo zaudējumu šosezon Madrides "Real". Ļoti saspringtā duelī 10 098 skatītāju klātbūtnē izšķirošais bija slovēņa Jaka Blažiča realizēts tālmetiens desmit sekundes pirms dueļa beigām.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 21 punktu bija tieši Blažičs, bet ar 18 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Johanness Foigtmans.

Kurucs savas komandas sastāvā nebija.

Madrides "Real" komanda pirms šī mača bija uzvarējusi gan abās ULEB Eirolīgas spēlēs, gan visās četrās šosezon aizvadītajās Spānijas čempionāta cīņās.

Trešo uzvaru trijos mačos otrdien guva turnīra čempione Maskavas CSKA, kas ar 93:87 (26:23, 23:14, 20:26, 24:24) viesos apspēlēja Stambulas "Anadolu Efes" no Turcijas. Uzvarētājiem ar 26 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm palīdzēja francūzis Nando de Kolo.

Tikmēr pirmo neveiksmi cieta Itālijas komanda Milānas "EA7 Emporio Armani", viesos ar 81:91 (19:25, 22:21, 20:24, 20:21) zaudējot Pireju "Olympiacos" vienībai no Grieķijas.

Kopvērtējumā pašlaik CSKA ir vienvadībā, bet divi panākumi divos mačos ir Turcijas komandai Stambulas "Fenerbahce", kas trešdien uzņems Kauņas "Žalgiris" vienību.

"Dariššafaka Doguš" komanda ir viena no tām, kas guvusi divas uzvaras trijos mačos, bet Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose" izcīnījusi vienu uzvaru divās cīņās un trešdien uzņems Grieķijas komandu Atēnu "Panathinaikos Superfoods".

Pēc tam ceturtā kārta tiks izspēlēta jau ceturtdien un piektdien.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Aizvadītajā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Maskavas CSKA komanda, kas finālā uzvarēja Stambulas "Fenerbahce" basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!